Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/07/2001

Διαδοχικές συναντήσεις της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τα κόμματα της ιταλικής Αριστεράς

Αντιπροσωπείατου ΣΥΝ στις εκδηλώσεις κατά τηςνεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης στηΓένοβα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και η αντιπροσωπεία του κόμματος με τους Μιχάλη Παπαγιαννάκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Πάνο Τριγάζη βρίσκεται στη Γένοβα για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Σήμερα στη Ρώμη ο Πρόεδρος του ΣΥΝ είχε διαδοχικές συναντήσεις με τα κόμματα της ιταλικής αριστεράς.

Συναντήθηκε με τον Αρμάντο Κοσούτα, Πρόεδρο του Κόμματος των Ιταλών Κομμουνιστών και τον Ολιβιέρο Ντιλιμπέρτο, Γενικό Γραμματέα του Κόμματος και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση στο ιταλικό Κοινοβούλιο με τον Λουτσιάνο Βιολάντε, πρώην Πρόεδρο του Ιταλικού Κοινοβουλίου και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Δημοκρατών της Αριστεράς.

Τέλος, ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του κόμματος επισκέφθηκαν την έδρα του ιδρύματος Γκράμσι και συζήτησαν για τα σύγχρονα ζητήματα της Αριστεράς με τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Σίλβιο Πονς και άλλα στελέχη του Ιδρύματος.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ συζήτησε με τους Ιταλούς πολιτικούς τη σημασία των νέων κοινωνικών κινημάτων και του νέου ρεύματος ιδεών, που αναζητούν τις πολιτικές απαντήσεις στις κοινωνικές, δημοκρατικές, οικολογικές και πολιτισμικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης.

Η θεωρία της παγκοσμιοποίησης θέλει όλες τις εξουσίες στην αγορά και καταργεί την πολιτική ως δύναμη ρύθμισης και υπεράσπισης των κοινωνιών και των δικαιωμάτων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συζήτησε τα θέματα πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης με δημοκρατικές, κοινωνικές και οικολογικές προτεραιότητες και με αυτόνομη στρατηγική έναντι της ηγεμονίας των ΗΠΑ.

Σε αυτήν την προοπτική μεγαλώνει η σημασία και η πρόκληση συνάντησης και κοινής δράσης των δυνάμεων της Αριστεράς.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ συζήτησε την πρότασή του για συνάντηση κορυφής των κομμάτων της Αριστεράς, στην Αθήνα, κατά τη Σύνοδο του Φόρουμ της Νέας Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με αντικείμενο τη δημιουργία του ευρωπαϊκού κόμματος της Αριστεράς.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου