Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/04/2012

Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με τη δημοσίευση των στοιχείων της εκδιδόμενης φορέα του ιού HIV

Σε μια λογική ψηφοθηρίας, o υπουργός Προστασία του Πολίτη, χρησιμοποιώντας την ΕΛΑΣ, στο ίδιο πλαίσιο των επιχειρήσεων-σκούπα κατά των μεταναστών, επέλεξε την οδό διαπόμπευσης ενός θύματος, φορέα ασθένειας. Ξεφτιλίζοντας βασικές ανθρωπιστικές αρχές και ξεχνώντας την έννοια του ιατρικού απορρήτου, δημοσίευσαν τα στοιχεία και τη φωτογραφία ενός θύματος του σύγχρονου δουλεμπορίου, για να προστατεύσουν την ελληνική πελατεία, τους αποδέκτες δηλαδή της σωματεμπορίας και του βασανισμού αυτών των γυναικών.

Επιστρέφοντας λοιπόν σε λογικές προ διαφωτισμού, οι σκοταδιστικές αντιλήψεις της παρούσας κυβέρνησης βρίσκουν εφαρμογή στα πρόσωπα των ανθρώπων χωρίς φωνή, των χιλιάδων θυμάτων trafficking, του εμπορίου σαρκός, της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου σώματος, που υπόκεινται σωματική και ψυχική κακοποίηση, τον εγκλεισμό και τον κίνδυνο μόλυνσης από μεταδιδόμενα νοσήματα.

Οι πρακτικές που αποκλείουν κάθε ανθρωπιστική αντίληψη, χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς προστασία όλων εξίσου των ατόμων της κοινωνίας, μας βρίσκουν αντίθετες και αντίθετους.

 

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής