Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
01/05/2012

Για την σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ στο σκοπευτήριο της Καισαριανής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, τον εμβληματικό χώρο αντίστασης του ελληνικού λαού. 

Ο Ν. Χουντής, αναφερόμενος στο μήνυμα της Πρωτομαγιάς μίλησε για το σκληρό ταξικό αγώνα που συνεχίζεται σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ και να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή άγρια κατάσταση. Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στους εκπροσώπους των δυο κομμάτων του Μνημονίου που με τις επιθέσεις και τις συκοφαντίες δείχνουν τον πανικό τους.  Μιλώντας για το συμβολισμό της εκδήλωσης στο χώρο της Καισαριανής, μίλησε για τους πλούσιους αγώνες της περιοχής, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα της ενότητας των δυνάμεων της αριστεράς.

Η Γερμανίδα βουλευτής του Die Linke Heike Haensel  υπογράμμισε την αλληλεγγύη της στους αγώνες των εργαζομένων της χώρας μας. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των γερμανών εργαζομένων προς τους Έλληνες για την έμπρακτη συμπαράστασή τους κατά του γερμανικού φασισμού, στηρίζοντας και το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Τονίζοντας, επίσης, τον κίνδυνο του ακροδεξιού φαινομένου, η γερμανίδα βουλευτής  σημείωσε :  "να μη ξαναέρθουν στην επιφάνεια οι φασιστικές- ναζιστικές ιδέες". Πέρα από αυτά, η ίδια αναφέρθηκε στα ζητήματα της συγκυρίας, την κρισιμότητα των ελληνικών εκλογών και των αγώνων της περιόδου και την πανευρωπαϊκή σημασία που έχουν αυτοί. Ταυτόχρονα επισήμανε την ανάγκη "η Ε.Ε. να πάψει να ταπεινώνει την Ελλάδα" και πρόσθεσε πως πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει πολιτική κατεύθυνση. Επίσης ανέφερε πως οι γερμανοί εργάτες δε συναινούν σε αυτές τις πολιτικές της Α. Μέρκελ κ.λπ. και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στις κινητοποιήσεις των ελλήνων.

 Ο Θ. Βασιλόπουλος,  Γραμματέας της Oμοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων,  έκανε λόγο για τις αυταρχικές πολιτικές που ακολουθούν τα κόμματα του Μνημονίου για να επιβάλλουν τα σκληρά και αντεργατικά μέτρα τους, ενώ επιτέθηκε στις μνημονιακές δυνάμεις που "συνεχίζουν το αντεργατικό παιχνίδι και τα εκβιαστικά διλήμματα". Τέλος, σημείωσε τον κίνδυνο της ανόδου της ακροδεξιάς, που ενισχύεται από τα δύο κόμματα, ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι της χώρας μας θα στείλουν μήνυμα ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής.

To Γραφείο Τύπου