Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/05/2012

Κατάφωρη καταπάτηση η δημοσίευση των ονομάτων και φωτογραφιών οροθετικών γυναικών

Στην αρχή ήταν διαδηλωτές της 12ης Φλεβάρη, μετά οπαδοί του Παναθηναϊκού, ύστερα τα σπίτια των μεταναστών και τώρα οροθετικές γυναίκες. Η μνημονιακή κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να καταπατήσει κάθε άρθρο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Συντάγματος. Τελευταία κατάφωρη καταπάτηση είναι η δημοσίευση των ονομάτων και φωτογραφιών οροθετικών γυναικών. Με αυτή την κίνηση η Ελλάδα πέτυχε άλλη μια ευρωπαϊκή -ίσως και παγκόσμια- πρωτοτυπία: παραβίασε το απόρρητο της λίστας οροθετικών.

Οι 12 αυτές γυναίκες, των οποίων οι φωτογραφίες κυκλοφορούν σε κάθε εφημερίδα και επαναλαμβάνονται συνεχώς στα βίντεο των δελτίων ειδήσεων, θα ζουν πλέον εξοστρακισμένες. Πώς θα ξεφύγουν από τα κυκλώματα της πορνείας όταν δεν θα μπορούν να βρουν πουθενά δουλειά; Πως θα μπορέσουν να ενταχθούν στην κοινωνία όταν θα κινδυνεύουν να λιντζαριστούν από οποιοδήποτε που θα τις αναγνωρίσει; Πώς θα συνεχίσουν την προσωπική τους ζωή ύστερα από τον εξοστρακισμό που τους επέβαλε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

Πρόκειται για δημόσια διαπόμπευση, που στόχο δεν έχει να ενημερώσει την κοινωνία για την προστασία από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά να καλλιεργήσει το φόβο και το ρατσισμό για μια ακόμα φορά. Την ευθύνη τη χρεώθηκαν αποκλειστικά οι γυναίκες αυτές και όχι οι «πελάτες», που μάλιστα πλήρωναν παραπάνω χρήματα προκειμένου να έχουν σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις. Με τη λογική του υπουργείου θα έπρεπε και τα ονόματα και οι φωτογραφίες των χιλιάδων που έσπευσαν να καλέσουν στο ΚΕΕΛΠΝΟ να δοθούν στη δημοσιότητα.

Αλίμονο αν το όραμα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας εφαρμοστεί. Τότε οι άστεγοι, οι οροθετικοί, οι ουσιοεξαρτημένοι, οι μετανάστες και ποιος ξέρεις ποιοι ακόμα, δεν θα έχουν καμία θέση στην κοινωνία. Τότε θα επικρατήσει η ουτοπία τους: μια κοινωνία αποστειρωμένη από φτώχεια και δυστυχία. Μια κοινωνία που θα στέλνει στους υπονόμους ανθρώπινες ψυχές.

 Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ