Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
20/07/2001

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία για τη βία των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια σε διαδηλωτές στην Ανκόνα και στη Γένοβα

ΔιεθνήΔιαδήλωση της Γένοβας

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε τη βία των κατασταλτικών μηχανισμών στην Ανκόνα και στη Γένοβα, για να υποδεχθούμε ως νικητές του συντρόφους/σες που ταξίδεψαν με την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Διαδήλωση της Γένοβας και βρέθηκαν άμεσα αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό και τη βία της εξουσίας.

Μέσα σε ελάχιστες ώρες, φάνηκε ανάγλυφα το αυταρχικό και κατασταλτικό πρόσωπο όχι μόνο της Μπερλουσκονικής Ιταλίας, αλλά και της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. 

Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε την πολιτική ευθύνη και της Ελληνικής κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο επέδειξε πρωτοφανή ολιγωρία στην προάσπιση δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών, αλλά και ουσιαστικά συνεργάστηκε με τις Μπερλουσκονικές δυνάμεις καταστολής για τη βάναυση μαζική απέλαση των Ελλήνων διαδηλωτών. 

Είμαστε εδώ όσοι αντιστεκόμαστε στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση που γεννάει χαώδεις κοινωνικές ανισότητες και καταστροφή του περιβάλλοντος.

Είμαστε εδώ όσοι θέλουμε να αλλάξουμε το μέλλον μας και να δημιουργήσουμε ένα καινούργια κόσμο, όπου οι άνθρωποι θα είναι πάνω από τα κέρδη. 

Μαζί με του χιλιάδες διαδηλωτές της Γένοβας, συνεχίζουμε στο δρόμο του Σιατλ, της Πράγας, του Πόρτο Αλέγκρε, της Νίκαιας, του Γκέτεμποργκ και αγωνιζόμαστε ενάντια στην ασύδοτη δράση των πολυεθνικών. 

Λέμε όχι στην παγκοσμιοποίηση των αγορών 

Λέμε ναι στην παγκοσμιοποίηση των δικαιωμάτων και τηε δράσης των κοινωνικών κινημάτων.

Αντιστεκόμαστε στα αυταρχικά μέτρα κεντροδεξιών και ενσωματωμένων κεντροαριστερών κυβερνήσεων που ενεργοποιούν τους μηχανισμούς καταστολής. 

Είμαστε εδώ και στη Γένοβα για να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμη μας, για να δώσουμε παγκόσμιες διαστάσεις στην ελπίδα μας. 

Συνεχίζουμε για να αντιπαραθέσουμε στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση των πολυεθνικών και της παγκόσμιας ηγεμονίας των ΗΠΑ, την παγκοσμιοποίηση της αντίστασής μας. 

Συνεχίζουμε γιατί θέλουμε να σκεφτόμαστε παγκόσμια και ευρωπαϊκά και να δρούμε ταυτόχρονα για τους σκοπούς μας σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέρος στις ενωτικές, εξεγερσιακές, κινηματικές διεθνείς δράσεις, αλλά ταυτόχρονα θα αντιστεκόμαστε και στις χώρες μας. 

Οι σύγχρονοι κυρίαρχοι του κόσμου δεν είναι αήττητοι. Η παγκοσμιοποίηση της δράσης μας θα δώσει παγκόσμιες διαστάσεις στους δικούς τους εφιάλτες και στα δικά μας όνειρα για ένα καλλίτερο κόσμο.

To Γραφείο Τύπου