Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/05/2012

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η γνωμοδότηση του απερχόμενου Μπαμπινιώτη για το μισθολόγιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών - Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ

Το σχέδιο εισαγωγής του άδικου, εξευτελιστικού, αναποτελεσματικού και αντιαναπτυξιακού ενιαίου μισθολογίου των δημόσιων εκπαιδευτικών λειτουργών και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς με συνέπεια τις βαριές μισθολογικές μειώσεις που το συνοδεύουν, τελικά υλοποιήθηκε με μια, χωρίς ημερομηνία έκδοσης και αριθμό πρωτοκόλλου, γνωμοδότηση από τον τέως υπουργό Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη.

Η αύξηση εν μια νυκτί των κερδών των σχολαρχών κατά 32 εκατομμύρια ευρώ και η ταυτόχρονη στέρηση  – λόγω περιορισμού των εισφορών -  από τα ασφαλιστικά ταμεία 19 εκατομμύριων ευρώ, συνιστούν σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και προκλητική ρουσφετολογική ρύθμιση προς τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Αυτή η ενέργεια δεν έχει καμία σχέση με το κύρος ενός πανεπιστημιακού δασκάλου και κυρίως με τα καθήκοντα ενός υπηρεσιακού- λίγες ώρες πριν την παραίτησή του- υπουργού. Φαίνεται όμως ότι υπερίσχυσε όλων αυτών η τρίτη ιδιότητα του κ. Μπαμπινιώτη ∙ εκείνη του επικεφαλής των 29 Αρσακείων σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, για τα συμφέροντα της οποίας ενήργησε.

Με αυτά τα δεδομένα, η δήλωση του προέδρου της Κοινοβουλευτική Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι «σε κάθε περίπτωση,  απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση σε όλους, μέσα και έξω από τη χώρα, να σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία και να μην προχωρήσουν σε νέα βάρβαρα μέτρα μέχρις ότου τουλάχιστον  σχηματιστεί  κυβέρνηση που θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή», θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας.

Ας γίνει κατανοητό από όλους τους εκπροσώπους του απερχόμενου πολιτικού συστήματος, που καταδίκασε η ψήφος του Ελληνικού λαού: Τέτοιου είδους πρακτικές είναι πλέον παρελθόν.  Η πολιτική της λιτότητας και των ωμών εκβιασμών  απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ήρθε η ώρα να αποσυρθεί οριστικά.

Τμήμα Παιδείας