Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/05/2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με τη διαστρέβλωση των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη για τις καταθέσεις των πολιτών

 

Με «μπαράζ» συντονισμένων επιθέσεων συγκεκριμένα ΜΜΕ επιτίθενται στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, διαστρεβλώνοντας με τρόπο πρωτοφανή τις δηλώσεις του για το τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να δεσμεύσει τις καταθέσεις των πολιτών!

Η δήλωση του κ. Στρατούλη στο ραδιόφωνο «ΒΗΜΑ FM» ότι «Σε καμία περίπτωση δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών. Αντίθετα θα τις αξιοποιήσουμε, μαζί με τα χρήματα των τραπεζών για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας» προβλήθηκε από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ ως «σατανικό» σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για δέσμευση των καταθέσεων των πολιτών! Λες και δεν γνωρίζουν το πώς λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα. Λες και δεν γνωρίζουν ότι οι καταθέσεις των πολιτών χρησιμοποιούνται από τις τράπεζες σε όλο τον κόσμο για να χορηγούνται δάνεια στις επιχειρήσεις και στην πραγματική οικονομία.

Αλλά η επίθεσή τους δεν μας εκπλήσσει. Διότι είναι εκείνα τα ΜΜΕ που αποσιωπούν το ότι η αξία όλου του τραπεζικού συστήματος της χώρας είναι περίπου 4 δις και ότι τους χορηγούνται 50 δις(!) δημόσιο χρήμα στα πλαίσια της ανακεφαλαιοποίησης – δις που δανείζεται πανάκριβα το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή οι έλληνες φορολογούμενοι – και παρʼ όλʼ αυτά οι τραπεζίτες απαιτούν να συνεχίσουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο των τραπεζών! Είναι εκείνα τα ΜΜΕ, που υποβάθμισαν τη σημασία και τις συνέπειες της μαζικής φυγής «αποταμιεύσεων» των πλουσίων και των πολύ πλουσίων στο εξωτερικό, είναι εκείνα τα ΜΜΕ που στήριξαν και στηρίζουν με «νύχια και με δόντια» τη διαπλοκή και τα ερείπια του δικομματισμού.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν το ποια συμφέροντα υπηρετεί η σημερινή επίθεση ενάντια στον Δημήτρη Στρατούλη: τα συμφέροντα της διαπλοκής και των τραπεζιτών που «τρέμουν» μπροστά στο ενδεχόμενο υλοποίησης της αυτονόητης θέσης του ΣΥΡΙΖΑ: κοινωνικοποίηση-εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, ως αναγκαίο εργαλείο για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και της προστασίας των καταθέσεων των πολιτών.

Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής