Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
23/07/2001

Μήνυμα του Συνασπισμού για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Η επέτειος της πτώσης της δικτατορίας σηματοδοτεί τη διαχρονική σημασία των αγώνων για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο, μόνο εφ΄ όσον νοηματοδοτεί τους προβληματισμούς και τις κινητοποιήσεις του λαού μας και της σημερινής νεολαίας για τα μεγάλα προβλήματα της σύγχρονης εποχής.

Η κοινωνική αφύπνιση που εκφράστηκε πρόσφατα με τις μαζικές λαϊκές συγκεντρώσεις για το ασφαλιστικό και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στη Γένοβα και το Γκέτεμποργκ δίνουν ένα νέο περιεχόμενο, μια νέα δυναμική και ελπίδα στον αγώνα εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή μόνο όταν ανανεώνεται και εμπλουτίζεται από τις αξίες της υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της λαϊκής συμμετοχής σε αντιδιαστολή με το αποστεωμένο, συντηρητικό και αυταρχικό πολιτικό σύστημα, αλλά και με τις τάσεις συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

Ο ΣΥΝ τιμά τον αντιδικτατορικό αγώνα στον οποίο πρωταγωνίστησαν πολίτες και δυνάμεις της Αριστεράς. Ο ΣΥΝ συμμετέχει ενεργά και στους σημερινούς αγώνες που φέρνουν στο προσκήνιο τις αξίες και τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης στον τόπο μας και τις αντίστοιχες διεργασίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές πεδίο.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου