Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
25/07/2001

Σχετικά με τις ευθύνες των ελληνικών αρχών για την απέλαση Ελλήνων πολιτών που ήθελαν να διαδηλώσουν στη Γένοβα

Ανακοίνωση τουΓραφείου Τύπου του Συνασπισμού

Αιδώς Αργείοι! Οι ένοχοι επιλέγουν την συσκότιση και την παραπληροφόρηση. Την ίδια ώρα που το θέμα θα συζητηθεί και στη Βουλή με ευθύνη του Προέδρου της και πρωτοβουλία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η δημόσια ανακοίνωση της ΕΥΠ προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες σχετικά με τη συνεργασία και τις ενέργειες ελληνικών αρχών για την υπόδειξη σε ιταλικές υπηρεσίες «επικίνδυνων Ελλήνων πολιτών», που είχε το γνωστό αποτέλεσμα της ομαδικής απέλασης 150 διαδηλωτών της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Διαδήλωση στη Γένοβα από την Ανκόνα. Η σχετική ανακοίνωση, με την παραπειστική επιχειρηματολογία, την οποία προβάλει, αποτελεί τη σαφέστερη απόδειξη για το ότι πράγματι υπήρξε εμπλοκή ελληνικών υπηρεσιών σε αυτή την άθλια υπόθεση.

Καταγγέλλουμε την χονδροειδή διαστρέβλωση της πραγματικότητας, που δεν κρύβεται από τις υπεκφυγές περί δημοσίευσης ονομάτων των στελεχών των Πρωτοβουλιών στο διαδίκτυο, όταν το ζήτημα που έχει δημοσίως και με ένταση τεθεί ευθέως από κόμματα και δημοσιεύματα του Τύπου, είναι το ποιες υπηρεσίες αξιολόγησαν και υπέδειξαν συγκεκριμένα άτομα και οργανώσεις ανάμεσα στους χιλιάδες συμμετέχοντες. Και όχι βέβαια να ενοχοποιείται το γεγονός ότι οι Επιτροπές Πρωτοβουλίας λειτούργησαν με δημοσιότητα, με διαφάνεια και με πλήρη νομιμότητα για να δοθεί η δυνατότητα σε χιλιάδες Ελλήνων να ασκήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα στη συμμετοχή στις διαδηλώσεις της Γένοβας.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι όλα τα μέλη της συγκεκριμένης Επιτροπής, η οποία είχε φιλοξενήσει στο διαδίκτυο τα στελέχη που την συγκροτούν και η οποία αναφέρεται σήμερα σε μικρή μερίδα του Τύπου με προφανή επικοινωνιακό στόχο να γίνει πειστική η ανακοίνωση της ΕΥΠ και να «αθωωθεί» η ελληνική κυβέρνηση, ήταν μέσα στους διαδηλωτές που κατά καλή τους τύχη τελικά έφτασαν στη Γένοβα, χωρίς να απελαθούν στα σύνορα.

Αποτελεί προφανή κακοποίηση της αλήθειας και της πραγματικότητας η προσπάθεια που γίνεται από τους θύτες να υποδείξουν ως ενόχους τα θύματα της αυθαίρετης, παράνομης και αυταρχικής πολιτικής που εφάρμοσε η ιταλική κυβέρνηση και αστυνομία.

Προς τι όλα αυτά; Αναρωτιέται και ο πιο καλόπιστος πολίτης αυτής της χώρας, που θα ήθελε πράγματι να μην υπάρχει καμιά συμμετοχή ελληνικών υπηρεσιών και καμιά ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης σ΄ αυτή την περιπέτεια.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου