Skip to main content.
15/05/2012

Δήλωση Γιάννη Μπασκόζου συντονιστής Τμήματος Υγείας ΚΠΕ ΣΥΝ, μέλος ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το καταλυτικό λαϊκό μήνυμα των εκλογών της 6ης Μάιου, το παλαιοκομματικό μνημονιακό σύστημα εξουσίας προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να αποπροσανατολίσει δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πως οι καταστροφικές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στον τομέα της υγείας οφείλονται στην μετεκλογική..ακυβερνησία.

Είδαμε διοικητές νοσοκομείων να επικαλούνται οικονομικά αδιέξοδα τα οποία αντιλήφθηκαν αμέσως μετά τις εκλογές αλλά βλέπουμε και την αναστάτωση που προκαλείται από την νέα αθέτηση πληρωμής του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους με χρόνια νοσήματα, τους φαρμακοποιούς, αλλά και την εμμονή στην άρνηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων στους γιατρούς.

Είναι δεδομένη η εγκληματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και γενικότερα του τομέα της υγείας που οδηγείται σε κατάρρευση. Καλούμε όμως τους αρμοδίους να μην παίζουν παιχνίδια τρομοκράτησης και πολιτικής αξιοποίησης των προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις πολιτικές που είτε σχεδίασαν είτε υπηρέτησαν, είτε ανέχονται. Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν στοιχεία πως στο ταμείο του ΕΟΠΥΥ υπάρχουν αυτή τη στιγμή χρήματα για πληρωμή γιατρών και φαρμακοποιών.

Κανείς δεν δικαιούται να αξιοποιεί τη θέση του για κομματικά παιχνίδια, κανείς δεν δικαιούται να οδηγεί στη διάλυση το σύστημα υγείας και σε απόγνωση τους λειτουργούς του.

Ο λαός μας και οι λειτουργοί της υγείας θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν το μήνυμα της 6ης Μαΐου και τη νέα ελπιδοφόρα πορεία για τη χώρα, ενάντια στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου και τους εκφραστές της. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση ευθύνης που τον ανέδειξε ο λαός θα αγωνιστεί κατά προτεραιότητα για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και αμοιβών για τους υγειονομικούς και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος νοσοκομειακής και πρωτοβάθμιας φροντίδας με δωρεάν πρόσβαση όλων όσοι ζουν και εργάζονται στη χώρα.