Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/05/2012

Δήλωση του Γιάννη Μηλιού, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχετικά με τη συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο προσπαθεί να διασώσει τις καταρρέουσες πολιτικές υπέρ των λίγων, που βυθίζουν την πλειοψηφία της κοινωνίας στην ανέχεια και την επισφάλεια, που σπρώχνουν τη νεολαία στην ανεργία και τη μετανάστευση, χρησιμοποιώντας το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει: την προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινωνίας μέσα από τη διαστρέβλωση των θέσεων της Αριστεράς.

Τρέμουν το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, που θα ελαφρύνει τους πολλούς και  θα επιβάλλει στους έχοντες και κατέχοντες ό,τι τους αντιστοιχεί, για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Και «πληροφορούν» τους πολίτες ότι εξαγγέλλουμε «φόρο 1% σε όλες τις μικρές, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, είτε έχουν ζημίες είτε κέρδη». Για κακή τους τύχη, τους πληροφορούμε ότι εμείς φέραμε στο δημόσιο διάλογο μια πρόταση της ΓΣΒΕΕ, δηλαδή των εκπροσώπων των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αφορά την αντιμετώπιση της σκανδαλώδους «νόμιμης» φοροαπαλλαγής συγκεκριμένων μεγάλων επιχειρήσεων, που αποκρύπτουν τα κέρδη τους «φουσκώνοντας» τα εισαγωγικά κόστη τους, «αγοράζοντας» σε εικονικά ψηλές τιμές από τις δικές τους off-shore επιχειρήσεις.

Ότι και να κάνουν όμως οι εκπρόσωποι της ολιγαρχίας και των μνημονίων είναι αδύνατο να αποφύγουν την απαξίωσή τους στη συνείδηση και την ψήφο του ελληνικού λαού!

To Γραφείο Τύπου