Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/03/2005

Επίκαιρη ερώτηση του Ν.Κωνσταντόπουλου για τον άμεσο θεσμικό έλεγχο της "Χρυσοπηγής"

Ο Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος, αναπτύσσοντας Επίκαιρη Ερώτησή του για τον άμεσο θεσμικό έλεγχο της "Χρυσοπηγής" και όσων αποκαλύπτονται για τη δράση της τόνισε:

"Δυστυχώς η πραγματικότητα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε όλοι πλέον να φωνάζουν και να λένε φτάνει πια η υποκρισία, φτάνουν πια τα μεγάλα λόγια που είναι κούφια. Η διαπίστωση, λυπάμαι, αλλά προκύπτει από την ίδια σας την απάντηση. Ουδέποτε το Υπουργείο Παιδείας και του Υπουργείο Οικονομικών έκαναν έλεγχο, από το 1978 μέχρι σήμερα. Αυτό είναι παράβαση καθήκοντος και καμία επινόηση δεν μπορεί να φαλκιδεύσει την παράβαση καθήκοντος, ότι, δηλαδή εκτιμήθηκε πώς πρέπει να υπάρχουν προηγουμένως καταγγελίες. Σήμερα που αποκαλύπτονται όσα αποκαλύπτονται, διατάξατε έλεγχο; Γιατί δεν διατάξατε έλεγχο; Γιατί δεν έχετε μέχρι σήμερα κινητοποιήσει του ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών; Γιατί δεν πήρατε καμία πρωτοβουλία. Γιατί υιοθετείται αυτήν την τακτική της "αγίας αποχής". Και κάτι ακόμη, το οποίο είναι πάρα πολύ καίριο και ουσιαστικό. Έχετε Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων στο Υπουργείο; Την έχετε στελεχώσει; Έχετε Γενική Δ/νση Θρησκευμάτων στο Υπουργείο; Την έχει πληρώσει; Έχει αρμοδιότητα η Γενική Διοίκηση, η Γενική Διεύθυνση και η Γενική Γραμματεία, να εφαρμόζεται η νομιμότητα και στις εκκλησιαστικές οργανώσεις; Γιατί εξακολουθείτε αυτήν την ηθελημένη παράληψη συμμόρφωσης προς τη βασική δημοκρατική αρχή της νομιμότητας; Κυρία Υπουργέ, θα σας παρακαλούσα να πάρετε τα πρακτικά από την προηγούμενη ερώτηση ενός συναδέλφου της Ν.Δ. προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, για να δείτε εκεί πως το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης περιγράφει ζοφερές καταστάσεις για βρωμερά κυκλώματα, στα οποία εμπλέκονται αυτοί στους οποίους εσείς αναφέρεστε. Ο μοναχός που παίρνει άδεια οπλοφορίας, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ο Βαβύλης ως μοναχός και ο Φαρμάκης ως μοναχός που αλωνίζουν σε κρίσιμους τομείς εξωτερικής πολιτικής και δημόσιας τάξης και έρχεστε με την τυπική απάντηση "δεν έχει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχέσεις με το Βαβύλη" ή δεν έχει η ΕΥΠ. Μιλάμε για παρακρατικό κύκλωμα, που διεισδύει και δρα. Εκμεταλλεύεται την εκκλησία, τη Δικαιοσύνη και τα κρατικά κέντρα, κι εσείς κάθεστε; Κι εδώ η αγία αποχή.

Έπρεπε να κληθεί από εισαγγελέα ο κ. Καλίνικος; Δεν μπορεί το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της ευθύνης που έχει για την εποπτεία, να τον φωνάξει και να του πει τι συμβαίνει; Όλα αυτά τα βρωμερά και επικίνδυνα που αποκαλύπτονται για τα παρακρατικά κυκλώματα που ανήκουν στο κλίμα της Χρυσοπηγής; Προμηθεύονται από τη Χρυσοπηγή τηλέφωνα και έχουν το καλώς έχει από τη Χρυσοπηγή, να αξιοποιούν τις ευχέρειες της Χρυσοπηγής; Βγαίνει παραιτηθείς επίσκοπος και λέει "Η Χρυσοπηγή με την ΕΥΠ αναζήτησαν στοιχεία σε βάρος μου" και ο κ. Καλίνικος απαντάει "Ναι. Αναζητήσαμε στοιχεία από όλες τις κρατικές" κι εσείς δεν τον φωνάζετε; Γιατί; Είναι εθνικός αφοριστής και εθνικός υβριστής, ο κ. Καλίνικος; Δεν μπορείτε να τον φωνάξετε και να του πείτε τι είναι αυτά που συμβαίνουν κάτω από το ράσο της Χρυσοπηγής; Στο κλίμα της Χρυσοπηγής δεν ανήκουν όλα αυτά τα ʼνθη του Κακού, που μολύνουν σήμερα το δημόσιο βίο της χώρας; Η υπεύθυνη κυβέρνηση είναι κάπου αλλού; Κυβερνόμαστε έτσι, με τον αυτόματο πιλότο; Φωνάξτε τους.

Και κάτι ακόμα κα Υπουργέ. Ευτυχώς υπάρχουν ιεράρχες που μπορούν να λειτουργούν ως πρότυπο. Δεν σας ενοχλεί το γεγονός, ότι αυτοί που εκτρέφουν, καλύπτουν και συγκαλύπτουν αυτά τα κυκλώματα, περιφέρονται ως υβριστές του πολιτικού συστήματος, του δημοσίου βίου και ανεπιθύμητων πολιτικών προσώπων; Δεν υπάρχει ένας θεσμικός παράγοντας σ' αυτή τη χώρα, που να βάλει μια θεσμική τάξη και να καλέσει σε εξηγήσεις τουλάχιστον. Ένας θεσμικός παράγοντας δεν υπάρχει!"

To Γραφείο Τύπου