Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
08/08/2001

Αναγνώριση των πτυχίων ξένων Πανεπιστημίων με παρατήματα στην Ελλάδα

Πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την ελληνική κυβέρνηση για την αναγνώριση των πτυχίων ξένων Πανεπιστημίων με παρατήματα στην Ελλάδα

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα στα "ΝΕΑ" σχετικά με τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναγνώριση των πτυχίων ξένων Πανεπιστημίων με παραρτήματα στην Ελλάδα, τόνισε:

Το πρόβλημα, που προέκυψε ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ελληνική κυβέρνηση για την αναγνώριση των διπλωμάτων που δίνουν παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, οφείλεται στην αδράνεια της κυβέρνησης που επιτρέπει να λειτουργούν και να διαφημίζονται παράνομα ως Πανεπιστήμια. πολλά εργαστήρια ελευθέρων σπουδών. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαγορεύσει τη λειτουργία όλων αυτών των ιδιωτικών "Πανεπιστημίων", η οποία αντίκειται στο Σύνταγμα και να προχωρήσει στην καθιέρωση της ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με τη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής.

Από την άλλη, με την απαράδεκτη λειτουργία του ΔΙΚΑΤΣΑ δυσκολεύει και κωλυσιεργεί αφάνταστα την αναγνώριση των τίτλων όσων νόμιμα σπούδασαν στο εξωτερικό, σε χώρες, μάλιστα, που καλύπτει η οδηγία 89/48 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τμήμα Παιδείας