Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/05/2012

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για θέματα Εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, για την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

Η ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο των ΗΠΑ, συνοδεύτηκε με συνταρακτικές μαζικές ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του «παγκόσμιου χωροφύλακα» και του νέου δόγματος που αναβαθμίζεται μετά τη Σύνοδο της Λισαβόνας.

Η συνεχιζόμενη επιχειρησιακή του ανάπτυξη σε διάφορα «καυτά» σημεία του πλανήτη, πάνε χέρι-χέρι με τη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση που καταδικάζει χώρες και λαούς στη μαζική εξαθλίωση και τη συστηματική γενοκτονία, ενώ οι πήγες πλούτου των χωρών αυτών προσφέρονται στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και στις πολυεθνικές εταιρίες για «αρπαγή».

Η χώρα μας βρίσκεται σε μια βαθιά πολυσύνθετη και πολύπλευρη κρίση. Η Ριζοσπαστική αριστερά στέκεται στην αντίπερα όχθη του μιλιταρισμού και των τυχοδιωκτικών ενεργειών του ΝΑΤΟ. Πάγια θέση μας είναι ο άμεσος τερματισμός της λειτουργίας των νατοϊκών βάσεων που χρησιμοποιήθηκαν και πιθανά να  χρησιμοποιηθούν και πάλι για πολεμικές ενέργειες ενάντια σε γειτονικές χώρες και λαούς. Η οικονομική αιμορραγία της χώρας μας προς όφελος των νατοϊκών ενεργειών και τυχοδιωκτικών πολιτικών και επεμβάσεων πρέπει να σταματήσει.

Η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και μιας φιλειρηνικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής δεν μπορεί να συμβαδίζει με τη συνέχιση της νατοϊκής εξάρτησης της χώρας μας.

To Γραφείο Τύπου