Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/05/2012

Μιλώντας στο ρ/σ «Ράδιο 9» (Δ. Βερύκιος - Δ.Σταυρόπουλος), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

 

Για το «Ολαντρεου»

Το Ολαντρέου του Τσίπρα απασχόλησε κατά κόρον τις εφημερίδες και τα κανάλια στην Ελλάδα, δεν απασχόλησε καθόλου τον Τύπο στην Γαλλία. Αυτοί που κατάπιαν την παρέμβαση Μέρκελ στον Παπούλια, αυτοί που κατάπιαν τον Σαρκόζι να λέει: «μ...κα» τον Παπανδρέου το να οργίζονται για το «Ολαντρέου» είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Δυο μέτρα και δυο σταθμά.

 

Για την πολιτική που θα εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση

To χθεσινό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής λέει ότι: « η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, θα την βοηθήσουμε αλλά πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Ναι, αλλά το μνημόνιο σκοτώνει την ανάπτυξη.  Η χθεσινή άτυπη σύνοδος κορυφής που μετέθεσε τα πάντα για τον Ιούνη μετά τις ελληνικές εκλογές έκανε μια δήλωση του τύπου: «Θέλουμε να είμαστε πλούσιοι, όμορφοι και υγιείς». Πώς θα έχουμε ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα εφαρμόζοντας ένα μνημόνιο που σκοτώνει κάθε παραγωγική δραστηριότητα; Είναι σε όλους αντιληπτό πλέον ότι αυτή η συνταγή «σκοτώνει τον ασθενή». Δεν τον θεραπεύει.

Αν βρεθούμε εμείς στην κυβέρνηση μαζί με συμμαχίες φυσικά, να εκπροσωπούμε τη χώρα στις 27-28 Ιουνίου στη Σύνοδο Κορυφής θα πούμε: «Ελάτε κύριοι, να βάλουμε στο τραπέζι τα πάντα για να τα ξανασυζητήσουμε γιατί έχει αποδειχθεί ότι δυο χρόνια τώρα το μνημόνιο είναι η συνταγή του θανάτου. Ολόκληρη η ευρωζώνη οδηγείται σε διάλυση». Αν δεν διεκδικήσεις κάτι, δεν θα πάρεις τίποτα.

 

Για τη διαπραγματευτική τακτική Σαμαρά-Βενιζέλου και ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς έντρομος με τα ποσοστά που πήραν στις πρόσφατες εκλογές έρχονται και λένε: «θα διεκδικήσω να ξηλωθούν ορισμένα μέτρα του μνημονίου που ψήφισα». Έφτασε μάλιστα ο κ. Βενιζέλος στο έσχατο σημείο αλληλοεξευτελισμού να αλληλοκατηγορείται με τον ΣΕΒ για το ποιος έχει μεγαλύτερη ευθύνη για την περικοπή κατά 22% του κατώτατου μισθού.

Θέτω το εξής λογικό ερώτημα: Αν θέλεις να αλλάξεις ριζικά μερικά στραβά του μνημονίου, ποιος έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να πετύχει μια αποτελεσματική αλλαγή: Αυτός που τα ψήφισε και έστειλε τις εγγυητικές επιστολές ή αυτός που από την αρχή έλεγε ότι τα μέτρα είναι κακά και πρέπει να αλλάξουν;

Αν παρατηρήσει κανείς το στιγμιότυπο της συνομιλίας του Βενιζέλου με τον επικεφαλής των γερμανών σοσιαλιστών Γκάμπριελ θα διαπιστώσει κανείς την χαρά του κ. Βενιζέλου για την απάντησή του κ. Γκάμπριελ ότι η συνομιλία με τον Τσίπρα ήταν δύσκολη και γιʼ αυτό επέδειξε αυστηρή στάση. Είναι δυνατόν ο κ. Βενιζέλος να είναι αυτός που θα επαναδιαπραγματευτεί;

Αν προσέλθεις στην διαπραγμάτευση με την τακτική «σφάξε με πασά μου να αγιάσω», όπως προσέρχεται τα τελευταία 2 χρόνια η πολιτική τάξη της χώρας, δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα.

 

Για τις δηλώσεις Κον-Μπεντίτ

Μάλλον κάποιοι από τους Έλληνες Πράσινους-Οικολόγους του εξήγησαν ότι το ανοδικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ στέρησε την είσοδο των Οικολόγων στη Βουλή και ο Κον Μπεντιτ με το γνωστό θερμό του ταπεραμέντο προέβη σε δηλώσεις υπό την επήρεια αυτών των απόψεων. Θέλω να διαβεβαιώσω τον Κον Μπεντιτ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έντονο το περιβαλλοντικό στοιχείο στην πολιτική του και στην συμμαχία που φιλοδοξούμε να χτίσουμε εναντίον της πολιτικής του μνημονίου, έχουν θέση και οι Πράσινοι.

To Γραφείο Τύπου