Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
10/08/2001

Μείζον ηθικό-πολιτικό ζήτημα προκύπτει από το "μαγείρεμα" των στοιχείων για την ανεργία

Η παρατεινόμενη σιωπή των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων και η ουσιαστική επιβεβαίωση των στοιχείων που καταγγέλθηκαν για την πλαστότητα του δείκτη ανεργίας θέτουν αμείλικτα ερωτηματικά, η απάντηση των οποίων απαιτεί την ανάληψη πολιτικών και υπηρεσιακών ευθυνών.

Αντί αυτών των αυτονόητων πράξεων και ενεργειών, έκπληκτη η κοινωνία και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι γίνονται μάρτυρες μιας προφανούς προσπάθειας αποσιώπησης και συγκάλυψης που επιχειρείται μέσω ΕΔΕ, την οποία παρήγγειλε ο ίδιος ο καταγγελλόμενος ως υπεύθυνος των υπηρεσιών της ΕΣΥΕ που "μαγείρεψαν" τον δείκτη ανεργίας!

Είναι βαρύ το πλήγμα που δέχθηκε το κύρος της ΕΣΥΕ, καθώς εμφανίζεται να υποκύπτει σε τρέχουσες πολιτικές σκοπιμότητες και να υποτάσσει την επιστημονική και θεσμική της λειτουργία σε επικοινωνιακά παιχνίδια για τη δημιουργία εντυπώσεων. Είναι υπόλογοι γι’ αυτή την εξέλιξη, που μπορεί να έχει και δυσμενείς επιπτώσεις στην αξιοπιστία στοιχείων που τροφοδοτούν διεθνείς οργανισμούς, τόσο οι διευθύνοντες όσο και οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΣΥΕ.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου