Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
13/08/2001

Εξελίξεις στη FYROM: Ντόμινο στα Βαλκάνια από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση!

Για τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ ο Νίκος Χουντής, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του κόμματος, δήλωσε:

Οι δραματικές εξελίξεις στη FYROM αποτελούν το αποτέλεσμα του ντόμινο που παίζουν, τα τελευταία χρόνια, στην περιοχή οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

Διαμόρφωσαν και ενίσχυσαν την στρατιωτική δράση του UCK ενώ όφειλαν, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να τον αφοπλίσουν και να ελέγξουν τα σύνορα Κοσσυφοπεδίου-ΠΓΔΜ. Επέτρεψαν έτσι να μεταφέρει την εξτρεμιστική του δραστηριότητα στα εδάφη μιας ανεξάρτητης χώρας που σήμερα απειλείται με εμφύλια σύρραξη και με διαμελισμό.

Σοβαρές ευθύνες έχει και η ελληνική κυβέρνηση αφού οι όποιες προσπάθειες της ουσιαστικά ήταν συντονισμένες με τα επικίνδυνα αυτά παιχνίδια.

Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της ΠΓΔΜ, χωρίς τον άμεσο έλεγχο και τον αφοπλισμό των εξτρεμιστικών ομάδων, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, πράγμα που θα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη, το απαραβίαστο των συνόρων και την σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου