Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
27/08/2001

Σχετικά με τις διεργασίες για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Βούτσης, Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, σε δήλωσή του σχετικά με τις διεργασίες για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε:

Μετά την κρίση του ασφαλιστικού και την ήττα της κυβερνητικής πολιτικής τέθηκε το ερώτημα ακόμη και από ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, "πώς θα σταματήσει και θα αντιστραφεί η ιδεολογική και πολιτική μετάλλαξη του κόμματος που προκαλούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές".

Πού ανιχνεύεται, όμως, σήμερα αυτή η αγωνία και ποια αυτοκριτική διάθεση και ποιο σχέδιο ριζικής στροφής, δείχνουν και εισηγούνται ο κ. Σημίτης, οι πρωτεργάτες των κυμάτων του εκσυγχρονισμού, ακόμη και οι αντιπολιτευόμενοι θιασώτες "άλλων πολιτικών"; Είναι φανερό ότι η επιλογή μιας εσωκομματικής διαδικασίας για να γεφυρωθεί το χάσμα με την κοινωνία, μόνο σε προσωπικές στρατηγικές, ίντριγκες, ανέξοδες ρητορείες και επικοινωνιακά τρικ θα οδηγούσε.

Το συνέδριο γίνεται καθημερινά, οι ασκούμενες πολιτικές επιτείνουν το χάσμα με την κοινωνία και υπονομεύουν το μέλλον του τόπου.

Καταντάει ανιαρό αναμάσημα αντιφατικών και αφερέγγυων προθέσεων η επανάληψη συνθημάτων για "νέες κοινωνικές-πολιτικές πλειοψηφίες", για "ανοίγματα στην πολυφωνική αριστερά, χωρίς ηγεμονισμούς". Το σαφές είναι η μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ και η ρυμούλκηση της ηγεσίας του στον κεντροδεξιό χώρο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η σύγχρονη ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπαίνει στο παιχνίδι του εξωραϊσμού αυτής της αντικοινωνικής πολιτικής εικόνας που φιλοτέχνησαν για το ΠΑΣΟΚ οι ηγέτες του.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου