Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
31/05/2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου για τις τελευταίες εξελίξεις με τα επιδόματα τυφλότητας

Η ζακυνθινή κοινωνία τις τελευταίες ημέρες παρακολουθεί, με αίσθημα απογοήτευσης (για την κατάντια του νησιού μας), να εκτυλίσσεται ίσως η τελευταία πράξη του γνωστού σκανδάλου, παροχής πιστοποιητικών τυφλότητας, αφού το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη.

Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει το αυτονόητο: ότι το πελατειακό σύστημα, που είχε στηθεί τα τελευταία χρόνια και δρούσε ανεξέλεγκτο, προσπορίζοντας οφέλη στην  Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δεν περιοριζόταν μόνο στην μετατροπή του κράτους σε φέουδο των δύο κομμάτων, αλλά προέκτεινε την δραστηριότητά του σε παρανομίες, στις οποίες μάλιστα ενέπλεκε και συμπολίτες μας, οι οποίοι ωθούμενοι από την ανάγκη και την οικονομική ανέχεια, αρχικά γινόντουσαν αντικείμενα εκμετάλλευσης, ακολούθως μετατρέπονταν σε συνενόχους και τελικά μεταλλάσσονταν σε κομματικό και προσωπικό στρατό, στην προκειμένη περίπτωση, της δεξιάς και του κ Γάσπαρου.

Σήμερα λοιπόν που η κατάσταση αυτή πέρασε τα όρια του νησιού μας και η Ζάκυνθος έχει γίνει περίγελος  στο πανελλήνιο,  τα ίδια κέντρα που οργάνωσαν την παρανομία, εγκλώβισαν πολιτικά τους υποτιθέμενους τυφλούς, τους υποσχέθηκαν πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου ότι θα ρυθμίσουν το “προβληματάκι”, έρχονται εκ νέου σήμερα εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου και υπόσχονται την ατιμωρησία των εμπλεκομένων εφ΄ όσον εκλεγεί ο κ Γάσπαρος βουλευτής.

Πρόκειται για νέα προσπάθεια εξαπάτησης των φερομένων τυφλών και των οικογενειών τους, έτσι ώστε εκ νέου να οδηγηθούν στην κάλπη της δεξιάς και εκβιαζόμενοι να ψηφίσουν τον κ Γάσπαρο.

Είναι σήμερα μέγα πολιτικό και ηθικό καθήκον για την κοινωνία, τους ψηφοφόρους, αλλά και τους ίδιους τους συμμετέχοντες σ΄ αυτόν το παραλογισμό, να σπάσουν τον φαύλο κύκλο της διαπλοκής, της εξάρτησης και της παρανομίας .

Είναι  απολύτως απαραίτητο  να  αποκαλυφθούν επιτέλους οι κύριοι ένοχοι και υπεύθυνοι της κομπίνας, για να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπως θα γίνει με την υπόθεση του οικοπέδου στο Ρόιδο.

Ζάκυνθος  29/5/2012

Η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή