Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
28/08/2001

Ανακοίνωση του Τμ.Εξωτ.Πολιτικής του ΣΥΝ για την δολοφονία του γ.γ. του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Ανακοίνωση τουΤμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ γιατην δολοφονία του γ.γ. του Λαϊκού Μετώπουγια την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Ο ΣΥΝ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη χθεσινή δολοφονία, από ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις, του γ.γ. του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Αμπού Αλί Μουσταφά.

Η στυγνή αυτή δολοφονία, η οποία εντάσσεται σε μια ευρύτερη επιχείρηση εξόντωσης βασικών στελεχών των παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων, οδηγεί σε γενικευμένη σύρραξη. Δυναμιτίζει τις ισχνές προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο ΣΥΝ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση του κύκλου αίματος, για την οποία ευθύνεται κύρια η ηγεσία Σαρόν με τους αδιάλλακτους προσανατολισμούς της.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να εγκαταλείψει την αδράνειά της και να παρέμβει άμεσα για να επιτευχθεί εκεχειρία και να αρχίσουν χωρίς χρονοτριβή οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

Το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου