Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/06/2012

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Η εργοδοτική αυθαιρεσία στα Metropolis δεν θα περάσει!

H εταιρεία Metropolis, ιδιοκτησίας  Ανδρέα Γ. Κουρή (ιδιοκτήτη του ομίλου MAD και αρκετών ακόμη εταιρειών),  ενώ επωφελείται των ρυθμίσεων του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, έχει ήδη κλείσει  9 από τα 12 καταστήματα μέσα σε 2 χρόνια και έχει απολύσει πάνω από τους μισούς εργαζόμενους  (από 220 και πλέον εργαζόμενους έχουν απομείνει λιγότεροι από  90). Μεγάλο μέρος  των εναπομεινάντων εργαζόμενων βρίσκονται ή σε επίσχεση εργασίας ή σε ειδική άδεια.

Η εργοδοσία των καταστημάτων Metropolis ακολουθεί άκρως αντεργατικές συμπεριφορές εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα εδώ και τρεις μήνες. Αρνείται να καταβάλει τις δόσεις των αποζημιώσεων στους απολυμένους. Κρατάει σε ομηρία τους υπαλλήλους του κεντρικού καταστήματος αφού, μετά το κλείσιμό του, οι θέσεις εργασίας τους είναι εντελώς επισφαλείς. Η εργοδοσία οδηγεί  την επιχείρηση  με μαθηματική ακρίβεια σε πτώχευση και κάνει ότι είναι δυνατό για να αποφύγει να εκπληρώσει οποιαδήποτε υποχρέωσή της απέναντι στους εργαζόμενους.

Η εργοδοσία της εταιρείας αρνείται επανειλημμένως να συναντηθεί με τα σωματεία καθώς και να προσέλθει στην επιθεώρηση εργασίας όπου έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι.

Συμπαραστεκόμαστε στους  εργαζόμενους στα Metropolis  και απαιτούμε:

-               Την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων μισθών

-               Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

-               Την άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων των απολυμένων

-              Την κατοχύρωση της καταβολής των αποζημιώσεων  σε περίπτωση πτώχευσης

To Γραφείο Τύπου