Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
28/08/2001

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου για το θέμα των ταυτοτήτων

Ο Πρόεδρος τουΣΥΝ, μετά τη συνάντηση με τον ΥπουργόΕξωτερικών, απαντώντας σε ερωτήσειςδημοσιογράφων για το θέμα των ταυτοτήτωντόνισε:

Μία από τις πλευρές που θα ήθελα να επισημάνω είναι αυτή: Είναι αχαριστία από την πλευρά της ηγεσίας της Ιεραρχίας να μην εκτιμά ότι το ελληνικό κράτος έναντι της Εκκλησίας είναι το πιο γενναιόδωρο και το πιο φιλόστοργο κράτος. Η επιδίωξη, από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου, κοσμικού ρόλου πρέπει να προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα όλων εκείνων οι οποίοι βλέπουν μια κινητικότητα της ηγεσίας της Ιεραρχίας η οποία δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη θεολογία ούτε με την Εκκλησία.

Για δέστε, και στο Υπουργείο Εξωτερικών, που συζητάμε τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, δεσπόζει η κινητικότητα και η πολυπραγμοσύνη του Αρχιεπισκόπου. Λοιπόν, ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να είναι ούτε Πρωθυπουργός ούτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε υπουργός Εξωτερικών.

Ναι, ζήτησε η Ιεραρχία συνάντηση με τον ΣΥΝ και ο ΣΥΝ έχει αποφασίσει ότι θα εκθέσουμε τις απόψεις μας και θα ακούσουμε τις απόψεις τους.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου