Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/06/2012

Δήλωση Γ.Μηλιού για την απαράδεκτη προεκλογική πολιτική της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπέρ των κομμάτων που στηρίζουν το μνημόνιο που οδηγεί στην εξαθλίωση των εργαζόμενων και ανέργων

Σε συνέχεια πρωτοβουλιών υπουργών της κυβέρνησης για συνέχιση των πολιτικών του μνημονίου ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, όπως για παράδειγμα την εφαρμογή της "αξιολόγησης" δημοσίων υπαλλήλων του Ν. 4024/2011  που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις, ο υπουργός Οικονομικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης ανακοινώνει τη μία μετά την άλλη αναβολές των καταβολών διαφόρων ειδών φορολογικών δηλώσεων. Πριν λίγες μέρες και ενώ η μνημονιακή πολιτική έχει οδηγήσει στην κατάρρευση των φορολογικών εσόδων, δόθηκε απαράδεκτη και προκλητική αναβολή στην υποβολή δηλώσεων για φορολογία εισοδήματος Α.Ε. και στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας των εταιριών. Την ίδια στιγμή που δόθηκε η παράταση αυτή, ενώ στις εφορίες περίμεναν στην ουρά χιλιάδες εταιρίες για την καταβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2012, οι απλοί πολίτες πληρώνουν τα διάφορα χαράτσια.

Την Παρασκευή 1/6 ανακοινώθηκε η αναβολή υποβολής δηλώσεων φυσικών προσώπων για τις 16/7. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα προεκλογικό ελιγμό υπέρ των κομμάτων του μνημονίου. Η κυβέρνηση δεν θέλει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι εργαζόμενοι και άνεργοι την επαχθή επιβάρυνση που προκύπτει από τη μείωση του αφορολόγητου στα 5000 ? και το γεγονός ότι τους περικόπτουν μέσω του φόρου τουλάχιστον ένα μισθό ακόμη!

Την ώρα που εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την προοπτική ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος που θα ελαφρύνει τους πολλούς και  θα επιβάλλει στους έχοντες και κατέχοντες ό,τι τους αντιστοιχεί, οι υποτιθέμενοι "υπερασπιστές της πατρίδας" παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Ό,τι και να κάνουν όμως οι εκπρόσωποι της ολιγαρχίας του κεφαλαίου και των μνημονίων είναι αδύνατο να αποφύγουν την απαξίωσή τους στη συνείδηση και τη ψήφο του ελληνικού λαού! Δυστυχώς γι 'αυτούς έφτασε η ώρα του λαού!

To Γραφείο Τύπου