Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/06/2012

Συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε συγκέντρωση εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, υποψήφιο βουλευτή της Β΄ Αθήνας, Μάρκο Μπασιούκα μέλος της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και Όλγα Ζαχαριάδου μέλος της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΝ παρευρέθηκε και μίλησε σε συγκέντρωση εκατοντάδων εργαζομένων στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου του μόνιμου προσωπικού του Μουσείου ανέφεραν ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού εν μέσω τουριστικής περιόδου και ότι οι συνθήκες εργασίας τους μέσα στο Μουσείο είναι απαράδεκτες και τριτοκοσμικές.

Οι εργαζόμενοι στο Μουσείο που προέρχονται από υποχρεωτικές μετατάξεις τους από τον ΗΣΑΠ ανέφεραν ότι λόγω της μετάταξης τους μειώθηκαν οι μισθοί τους κατά 70% με αποτέλεσμα να συμπαρασυρθούν προς τα κάτω και οι συντάξεις τους. Επίσης ότι θεωρούν όχι μόνο άδικο αλλά και αντιπαραγωγικό να είναι ειδικευμένοι και πολυειδικευμένοι για έργο μέσων μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς και νʼ απασχολούνται σήμερα ως απλοί φύλακες, ενώ τα μέσα αυτά στερούνται του αναγκαίου προσωπικού και οι πιεστικές ανάγκες καλύπτονται με υπερωρίες.

Οι συμβασιούχοι που συνεχίζουν να εργάζονται στο Μουσείο μετά από δικαστικές αποφάσεις ανέφεραν ότι είναι απλήρωτοι από 6-12 μήνες, γιατί τα κονδύλια για τους μισθούς τους διατίθενται σε άλλες ανάγκες.

Η αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δήλωσε τη συμπαράσταση της στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Αρχαιολογικό Μουσείο και δεσμεύτηκε ότι θα πάρει συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες στη βουλή αλλά και προς τα αρμόδια Υπουργεία και πριν και μετά τις εκλογές για την αντιμετώπιση τους με προτεραιότητες την καταβολή των μισθών στους απλήρωτους συμβασιούχους και την κάλυψη του Μουσείου με το αναγκαίο προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία του εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

To Γραφείο Τύπου