Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/06/2012

Συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΟΕΚ & του ΟΕΕ είχε ο Μιχάλης Κριτσωτάκης

Με τους εργαζόμενους των καταργηθέντων οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την κατάργηση των οργανισμών τόσο στο έργο που επιτελούσαν όσο και εκείνα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι εργαζόμενοι μετά τη μετάταξή τους στον ΟΑΕΔ. Τονίστηκε ότι είναι αδύνατον να κλείσουν οι εκκρεμότητες του ΟΕΚ στην Κρήτη μέχρι τις 31 Ιουλίου, με τους εργαζόμενους να αδυνατούν να ανταποκριθούν στο έργο τους καθώς δεν τους καταβάλλονται ούτε υπερωρίες, ούτε εκτός έδρας, ούτε καν έξοδα ή μέσα μετακίνησης.

Από τους εργαζόμενους τέθηκε σαφώς το ερώτημα «τι θα γίνει μετά τις 31 Ιουλίου 2012, οπότε λήγει η θητεία της διοικούσας επιτροπής, η οποία είναι και ο διαχειριστής του Ειδικού Λογαριασμού» και επισημάνθηκε ότι οι εισφορές των εργαζομένων προς ΟΕΚ-ΟΕΕ συνεχίζουν να μην αποδίδονται από το ΙΚΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε το σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο που διαδραμάτιζαν οι δύο οργανισμοί, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά της χώρας αφού ανακύκλωναν κεφάλαια προερχόμενα από τις εισφορές των εργαζομένων, χαρακτήρισε μεγάλο σκάνδαλο την κατάργηση τους, υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ήταν να βάλουν χέρι στα ταμεία και στην περιουσία των δύο οργανισμών και επανέλαβε ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η άμεση επανασύσταση και αναβάθμιση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας».

Ενημέρωσε ότι προγραμματίζεται άμεσα συνάντηση κεντρικά με τη διοικούσα επιτροπή του ΟΕΚ και τους εκπροσώπους των εργαζομένων όπου θα τεθούν όλα τα παραπάνω και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί στις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες, πριν και μετά τις εκλογές, για την αντιμετώπιση και αυτών των προβλημάτων.

To Γραφείο Τύπου