Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/06/2012

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε εκδήλωση της μονάδας απεξάρτησης 18 ΑΝΩ

«Η απεξάρτηση εκπροσωπεί και μετουσιώνει την ελπίδα. Υπάρχουν όμως δικαστές που πιστεύουν ότι για να σωθεί ο εξαρτημένος πρέπει να οδηγηθεί ση φυλακή. Γιατί νομίζουν ότι στη φυλακή δεν υπάρχουν ναρκωτικά»

Μιλώντας σε ένα κατάμεστο ακροατήριο σε εκδήλωση του 18 ΑΝΩ (στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή και των Γιώργου Ζέρβα, σκηνοθέτη, Όλιας Λαζαρίδου, ηθοποιού, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, σκηνοθέτη, Κατερίνας  Μάτσα, ψυχιάτρου –επιστημονικά υπεύθυνης  του 18 ΑΝΩ), κατά τη διάρκεια της οποίας προβλήθηκε η ταινία- ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα  «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ - από τη θεραπεία (18 Άνω) στην κοινωνική ένταξη», η υποψήφια βουλευτής Α΄ Αθήνας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε την ταινία  «επίκαιρη όσο ποτέ μέσα στις συνθήκες της κρίσης, της ακραίας επίθεσης στα δικαιώματά μας και αποστέρησης των μέσων επιβίωσης μας που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των εξαρτήσεων»|.

  «Ο αγώνας για απεξάρτηση αντιπροσωπεύει σε μικρογραφία και τον αγώνα που δίνει σήμερα η κοινωνία μας να απεξαρτηθεί  από το «ντοπάρισμα» της δόσης των δανείων. Όπως κερδίζουν και κέρδισαν τη μάχη οι 17 πρωταγωνιστές της ταινίας, άνθρωποι  που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα του 18 ΑΝΩ και είναι πλέον καθαροί ,και η κοινωνία μπορεί  και θα κερδίσει  τη μάχη για την απεξάρτηση της από το πλαίσιο των μνημονίων και της επιτήρησης », τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 Αναφερόμενη μάλιστα και στη στάση  της Δικαιοσύνης απέναντι στους ανθρώπους που δίνουν την μάχη της απεξάρτησης η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Δικηγόρος,  επεσήμανε ότι :

    «Η Δικαιοσύνη δεν είναι παρούσα ως φορέας απόδοσης  δικαίου αλλά ως μια οχληρή και πολλές φορές ανυπέρβλητη εκκρεμότητα , ως μια εντελώς παράλογη παρεμβολή στην ελεύθερη ζωή του ανθρώπου. Η Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει τους εξαρτημένους ως μια εξίσωση, για να κριθεί  η εξάρτηση συμπληρώνεται ένα  ερωτηματολόγιο με ένα ναι ή ένα  όχι από αρμόδιο πραγματογνώμονα που πολλές φορές διαγιγνώσκει εξαρτημένο τον μη εξαρτημένο και αντίστροφα».

  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε ακόμη  στην αναγκαιότητα   «παροχής ένδικων βοηθημάτων και εγγυήσεων  ώστε να μην καθίστανται οι πρώην εξαρτημένοι, αεναώς  εξαρτημένοι από τη Δικαιοσύνη»  ενώ μιλώντας για την απουσία  της Πολιτείας  είπε χαρακτηριστικά:

    «Η Πολιτεία  υπολείπεται σε  υποδομές και υστερεί σε οικονομική ενίσχυση, διαθέτοντας  ψυχία για την απεξάρτηση. Υπολείπεται, δυστυχώς, και σε  ψυχή, όπως αποδεικνύεται από τον πρόσφατο πόλεμο λάσπης του τ. Υπουργού Υγείας, Α. Λοβέρδου κατά του 18 ΑΝΩ και των στεγνών προγραμμάτων. Η πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν προγράμματα απεξάρτησης αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα και εγκαθιδρύει αντίστοιχη ευθύνη της Πολιτείας». 

.

To Γραφείο Τύπου