Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
31/08/2001

Σχόλιο του Ν.Βούτση, υπευθ. Γραφείου Τύπου ΣΥΝ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ

Ο Ν.Βούτσης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος Τύπου, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού στη Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, τόνισε:

Ο κ. Σημίτης, αφού εκθείασε με αλαζονική αυτάρκεια την κοινωνική και οικονομική πολιτική του, κατέθεσε τη δογματική εμμονή του στην εφαρμογή της.

Η ρητορεία για "κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς" για "αύξηση εισοδημάτων" και για "νέο κοινωνικό κράτος" είναι χωρίς αντίκρισμα, Ακριβώς γιατί οι αντικοινωνικές πολιτικές βαθαίνουν το κοινωνικό χάσμα της υπέρ των ολίγων και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και μεγεθύνουν τους θύλακες αποκλεισμού.

Ο κ. Σημίτης ζητάει την έγκριση των στελεχών και του κόμματός του με το επικείμενο συνέδριο. Η αλληλεγγύη και η συναπόφαση στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι τεκμήριο και της συνυπευθυνότητας. Η κοινωνία θα βγάλει τα δικά της συμπεράσματα.

Ο κύριος πρωθυπουργός υπερέβαλε πράγματι τον εαυτό του μιλώντας, για πρώτη φορά, για τα γεγονότα της Γένοβας. Χρησιμοποίησε την πλέον συντηρητική φρασεολογία περί "τυφλής άρνησης ή βίας", ταυτιζόμενος με τους απολογητές της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Δυστυχώς έδειξε και σ' αυτό το ζήτημα, ότι διακατέχεται από συντηρητική νοοτροπία και ότι ο προβληματισμός του περιορίζεται σε ένα στενό ορίζοντα για την κατανόηση των προβλημάτων και των προκλήσεων της εποχής μας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου