Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/06/2012

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη υπευθύνου εργατικής πολιτικής και υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στη Β΄ Αθήνας για τα ποσοστά ανεργίας το Μάρτιο του 2012


Οι μνημονιακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ της τρόικας και του ΣΕΒ οδηγούν τα ποσοστά ανεργίας σε πρωτοφανή ιστορικά ρεκόρ και τους νέους πάνω από ένας στους 2 να είναι άνεργος. Έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα ανέργων, φτωχών, εξαθλιωμένων και ταπεινωμένων ανθρώπων.

Οι βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Παπαδήμου, εάν  συνεχιστούν και μετά τις εκλογές στις 17 Ιουνίου, θα οδηγήσουνσε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση την οικονομία για τα επόμενα δέκα χρόνια, τον λαό και την νεολαία στα τάρταρα της ανεργίας και τη χώρα μας σε οικονομική κοινωνική ερήμωση και σε ανθρωπιστική κρίση αναγκάζοντας όλο και περισσότερους νέους και νέες να ξενιτευτούν.

Είναι όσο ποτέ αναγκαίο ο λαός με την ψήφο του να μην δώσει την ευκαιρία στις δυνάμεις του μνημονίου να συγκυβερνήσουν και πάλι και να αυξήσουν με την εφαρμογή των μνημονίων ακόμα περισσότερο την ανεργία και τη φτώχεια. Ταυτόχρονα να δώσει ψήφο θετικής διεξόδου στο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ώστε να μπορέσει να σχηματιστεί αριστερή κυβέρνηση, που θα ακυρώσει τα μνημόνια της καταστροφής και θα προωθήσει σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της πλήρους, σταθερής ασφαλισμένης, ποιοτικής και αξιοπρεπώς αμειβόμενης εργασίας.

To Γραφείο Τύπου