Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
04/09/2001

Απάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου στην πρόταση του Προέδρου του ΔΗΚΚΙ

Απάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλουστην πρόταση του Προέδρου του ΔΗΚΚΙ γιακοινή συνάντηση ΔΗΚΚΙ-ΚΚΕ-ΣΥΝ με θέμα τιςδημοτικές και νομαρχιακές εκλογές

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, κ.Δημήτρη Τσοβόλα, σε απάντηση της πρότασής του για κοινή συνάντηση ΔΗΚΚΙ - ΚΚΕ - ΣΥΝ με θέμα τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές:

Προς
τον Πρόεδρο
του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος
κ. Τσοβόλα Δημήτρη

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2001

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε η επιδίωξη του διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς και της κοινής δράσης των αριστερών δυνάμεων στα σημεία όπου υπάρχουν προϋποθέσεις προγραμματικής συμφωνίας, είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής του ΣΥΝ.

Ακριβώς γι αυτό ο ΣΥΝ συμμετέχει στον Χώρο Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς όπου και το ΔΗ.Κ.ΚΙ επίσης μετέχει ως παρατηρητής.

Ακριβώς γι αυτό ανταποκρίθηκε θετικά στην πρωτοβουλία που είχατε πάρει για το ασφαλιστικό χωρίς όμως δυστυχώς να υπάρξει καμιά συνέχεια και όχι με δική μας ευθύνη.

Ακριβώς γι αυτό κι εμείς επανειλημμένα έχουμε απευθυνθεί στις άλλες αριστερές δυνάμεις αναζητώντας σημεία επαφής και κοινής δράσης. Σας θυμίζω μεταξύ άλλων τα θέματα της απλής αναλογικής, του 35ωρου, της κινητοποίησης για την Γένοβα, τον τρομονόμο.

Με δεδομένη αυτήν μας την πολιτική θεωρούμε κατ’ αρχήν θετική την πρότασή σας για σύσκεψη σε επίπεδο αρχηγών των τριών κομμάτων (ΔΗΚΚΙ, ΣΥΝ, ΚΚΕ) με θέμα τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές και σε ότι μας αφορά θα μετάσχουμε.

Βεβαίως θέλουμε εξ αρχής να σημειώσουμε ότι :

Οι Δημοτικές εκλογές έχουν την αυτονομία τους και στις κατά τόπο επιλογές καθοριστικός πρέπει να είναι ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών.

Ο χώρος της Αριστεράς δεν εξαντλείται στα τρία κομματικά σχήματα. Στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς της ριζοσπαστικής οικολογίας και των κινημάτων υπάρχουν πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και χρήσιμες δυνάμεις και τάσεις που ανεξάρτητα από το μέγεθος τους δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοηθούν.

Με εκτίμηση,

Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου