Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/06/2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ EKM με την Ειδική Γραμματεία του ΕΣΠΑ

Στις, 7 Ιουνίου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με επικεφαλής τον Γ. Μηλιό, υπεύθυνο οικονομικής επιτροπής του ΣΥΝ, συναντήθηκε με την Ειδική Γραμματέα του ΕΣΠΑ κ. Ζεμπιλιάδου.

Η ενημέρωση και η εποικοδομητική συζήτηση επικεντρώθηκε στα κρίσιμα θέματα του ΕΣΠΑ και της υλοποίησής του, με έμφαση στα τρέχοντα προβλήματα με τα  αιτήματα πληρωμών προς την ΕΕ, για να υπάρξουν έσοδα στο κράτος από την εφαρμογή των προγραμμάτων. Συζητήθηκαν επίσης τα κρίσιμα θέματα των χρηματοδοτικών εγγυητικών εργαλείων και η πορεία υλοποίησής τους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που αφορά άμεσα το Ταμείο Εγγυήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με βάση τα συμπεράσματα από τη συνάντηση προκύπτει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από τις ακολουθούμενες πολιτικές των κυβερνήσεων στην εφαρμογή του ΕΣΠΑ, αφού επιμέρους τροποποιήσεις στην εφαρμογή των προγραμμάτων, χωρίς τον αναγκαίο συνολικό επανασχεδιασμό που απαιτείτο για να υπηρετηθεί η βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση στην χώρα αλλά και την αναγκαία διαπραγμάτευση με την ΕΕ, εμποδίζουν την άμεση εισροή των κοινοτικών κονδυλίων και καθιστούν και τον κρίσιμο αυτό τομέα προβληματικό ως προς την ανάπτυξη, τη βοήθεια στην κοινωνία και τους ανέργους, αλλά και ως πηγή εσόδων για τη χώρα.

Οι αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβαν για άλλη μια φορά την κυβερνητική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για συνολικό επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ και άμεση πολιτική συνεννόηση με την ΕΕ για να προχωρήσει στις εκταμιεύσεις των κονδυλίων που η  χώρα έχει ήδη πληρώσει από το ΠΔΕ για την υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων των δράσεων.

 

To Γραφείο Τύπου