Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/09/2001

Μήνυμα Ν.Κωνσταντόπουλου για την εκλογική επιτυχία του Αριστερού Σοσιαλιστικού Κόμματος Νορβηγίας

Μήνυμα Kωνσταντόπουλουγια την εκλογική επιτυχία του ΑριστερούΣοσιαλιστικού Κόμματος Νορβηγίας

Την μεγάλη επιτυχία του Αριστερού Σοσιαλιστικού Κόμματος Νορβηγίας στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές (το ποσοστό του κόμματος αυξήθηκε από 6% σε 12,5% και οι βουλευτές από 9 σε 23) χαιρέτησε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ.

Στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς την Κρίστεν Χάλβονσεν, Πρόεδρο του Νορβηγικού κόμματος, ο Ν. Κωνσταντόπουλος αναφέρει:

Θερμά συγχαρητήρια για την μεγάλη εκλογική σας επιτυχία. Με το ποσοστό 12,5% και 23 αντιπροσώπους στη Βουλή, το Αριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα Νορβηγίας αυξάνει σημαντικά την επιρροή του και το ρόλο του στην πολιτική ζωή της χώρας σας.

Ταυτόχρονα, η επιτυχία σας αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους όσοι αγωνίζονται στην Ευρώπη για την οικοδόμηση μιας νέας σύγχρονης δημοκρατικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, καθώς δείχνει ότι η Αριστερά αυτή αποκτά όλο και μεγαλύτερες δυνάμεις και μπορεί να αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα για το μέλλον της Ευρώπης και τον ρόλο της στον κόσμο σε μια κρίσιμη καμπή των παγκόσμιων εξελίξεων.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ προβλέπει στην παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης που διατηρούν εδώ και χρόνια τα κόμματα σε διμερές επίπεδο και στα πλαίσια του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου