Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/06/2012

ΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΒΙΤΣΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ COMMERCIAL VALUE

«Προς  τον

κ. Γ. Προβόπουλο

Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδας

 

Αξιότιμε κύριε,

 

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 3867/2010 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τους ν. 4002/2011 και 4063/2012, την 31/5/2012 έληξε η περίοδος κατά την οποία θα ολοκληρωνόταν η προσπάθεια εξεύρεσης αναδόχου/ων εταιρίας/ών για τα χαρτοφυλάκια κλάδων Ζωής των εταιριών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE. Όπως ενημερωθήκαμε η προσπάθεια αυτή απέβη  άκαρπη. 

Σημειώνουμε βέβαια ότι μετά από περίπου 2 χρόνια και οκτώ μήνες διαδικασιών διαχείρισης των εν λόγω χαρτοφυλακίων, το ελάχιστο διάστημα που διήρκησε η προσπάθεια εξεύρεσης αναδόχου (λιγότερο και από 1 μήνα) καθώς και οι ιδιαίτερες συνθήκες (προεκλογική περίοδος , δυσμενής οικονομική κατάσταση, αβεβαιότητα για τις εξελίξεις και κυρίως μειωμένο ενδιαφέρον από την πολιτεία για την ουσιαστική λύση του προβλήματος) δεν δημιούργησαν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την επιτυχή έκβασή της προσπάθειας αυτής.

Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της ΤτΕ θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία έτσι ώστε,  σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας (ΕΑΕΕ), τους επόπτες εκκαθάρισης και διαχείρισης χαρτοφυλακίου Ζωής καθώς και με την συνδρομή των ασφαλισμένων στις δύο εταιρίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξετασθεί διεξοδικά κάθε πιθανή δυνατότητα εξεύρεσης αναδόχων . 

Με δεδομένα την ιδιαίτερη οικονομική κοινωνική και πολιτική διάσταση του θέματος και τον χρόνο που ήδη έχει παρέλθει εκτιμούμε ότι θα πρέπει να εξαντληθεί και το ελάχιστο χρονικό περιθώριο για λύση σε μια θετική κατεύθυνση..

Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε να μεριμνήσετε τόσο  εσείς όσο και ο αρμόδιος υποδιοικητής κ. Ι. Παπαδάκης, ο οποίος προΐσταται της ΔΕΙΑ,  ώστε να αναβληθεί για βραχύ χρονικό διάστημα η λήψη σχετικής απόφασης της ΔΕΙΑ περί έναρξης της διαδικασίας εκκαθάρισης του χαρτοφυλακίου Ζωής. Έτσι θα δοθεί ο κατάλληλος χρόνος για τις προτεινόμενες ενέργειες που αποβλέπουν στην ολοκλήρωση μιας ουσιαστικής προσπάθειας .

 

Με εκτίμηση

Δημήτρης  Βίτσας, Γραμματέας  ΚΠΕ του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας

 

 

Κοινοποίηση:

Υποδ/τη κ. Ι. Παπαδάκη»

 

 

To Γραφείο Τύπου