Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/06/2012

Όχι στις πολιτικές διώξεις εργαζομένων και συνδικαλιστών- μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης

Δήλωση των υπ. βουλευτών Γ.Αμανατίδη - Δ.Χαραλαμπίδου

Σε συνέντευξη τύπου των συνδικαλιστικών οργάνων του Α.Π.Θ.  παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αμανατίδης Γ. και Χαραλαμπίδου Δ., οι οποίοι δήλωσαν τα παρακάτω:

 

«Στο Α.Π.Θ. η μεγάλη πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας, αντέδρασε με μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο 4009/11 ,που συρρικνώνει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και ιδιωτικοποιεί το δημόσιο Πανεπιστήμιο και στις «εκλογές» για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του «Συμβουλίου» του ΑΠΘ .

 Έκτοτε ξεκίνησαν συνεχείς δικαστικές κλήσεις συνδικαλιστών - καθηγητών ,εργαζομένων από το διοικητικό προσωπικό και φοιτητών /ιών , για να δώσουν εξηγήσεις με τις κατηγορίες της «παράνομης  βίας» και της «διατάραξης της οικιακής ειρήνης».

Οι υποψήφιοι  βουλευτές κατήγγειλαν  την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και ζήτησαν  το σταμάτημα κάθε περαιτέρω δικαστικής ενέργειας.   Καταδίκασαν επίσης  τη συντονισμένη προσπάθεια καταστολής του Πανεπιστημιακού κινήματος, αφού παρόμοια κρούσματα παρατηρούνται και σε άλλα ΑΕΙ(Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Κρήτης) 

Τέτοιες μέθοδοι  είναι βέβαιο ότι δεν φοβίζουν τους εργαζόμενους και την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, που θα συνεχίζουν να προασπίζουν με όλα τα μέσα το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας Εκπ/σης».

  

To Γραφείο Τύπου