Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/06/2012

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τον Θοδωρή Δρίτσα και τον Τάσο Μαυρόπουλο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα σε εξέλιξη μέτωπα  των πυρκαγιών στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η ενημέρωση έγινε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου, τον Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  Θ. Μπούφη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Παν. Μπονάτσο και από άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Λίγο πριν την αναχώρηση του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ από το ΣΕΚΥΠΣ προσήλθε ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος με τον οποίο ο Θ. Δρίτσας  είχε σύντομη συζήτηση αξιολόγησης της κατάστασης.

Μετά το τέλος της επίσκεψης εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ο Θ. Δρίτσας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η ανθρώπινη αμέλεια και οι ισχυροί άνεμοι είναι οι πρώτες αιτίες για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες και σήμερα  και για την ταχύτατη επέκτασή τους.

Όμως οι επικίνδυνες ελλείψεις και η ελλιπής ετοιμότητα του μηχανισμού δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης είναι και σήμερα παρούσες και γεννούν τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία.

Οφείλουμε να επισημάνουμε -κάτι που το διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψή μας- ότι  η καταστροφή και η απειλή θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αν δεν υπήρχε η αυτοθυσία και η επαγγελματική ευσυνειδησία των πυροσβεστών αλλά και η προσφορά των εθελοντών και των ενεργών πολιτών, που όλες αυτές τις ώρες δίνουν τιτάνιο αγώνα.

Ακόμα και αν επιβεβαιωθούν σήμερα οι επίσημες αξιολογήσεις για την  αποδυνάμωση των ανέμων, οι επόμενες μέρες είναι επικίνδυνες. Κάνουμε έκκληση εκτός από την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, να ενεργοποιηθούν  πανελλαδικά οι πολίτες και οι δημοτικές αρχές, ώστε να καθαριστούν γρήγορα από τα ξερά χορτάρια όλες οι δημόσιες εκτάσεις, οι κοινόχρηστοι χώροι και τα ιδιωτικά οικόπεδα και να ενισχυθούν οι εθελοντικές ομάδες και. σε εμάς εναπόκειται σε κρίσιμες στιγμές να αποδείξουμε ότι  ως κοινωνία μπορούμε να πάρουμε τις ευθύνες επάνω μας.

To Γραφείο Τύπου