Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/06/2012

Συνέντευξη Δ.Παπαδημούλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ (Β.Λυριτζή- Δ.Οικονόμου)  για τα αποτελέσματα των εκλογών και τις νέες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ/EKM ως αξιωματική αντιπολίτευση, δήλωσε μεταξύ των άλλων:

Ο ΣΥΡΙΖΑ/EKM ανέβασε εντυπωσιακά τα ποσοστά του σε λίγους μήνες από 4,5% σε 27%. Το μήνυμα της κάλπης είναι ότι πρέπει να ασκήσουμε τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  του 27%  που προετοιμάζεται στις επόμενες εκλογές να γίνει κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι η αντιπολίτευση μας πρέπει να είναι υπεύθυνη και μαχητική. Δηλαδή όχι μόνο να κριτικάρει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες αλλά να καταθέτουμε και εμείς προτάσεις.

Να προετοιμάσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, πιο επεξεργασμένο και τεκμηριωμένο σε σχέση με αυτό που παρουσιάσαμε. Επίσης, να κάνουμε και άλλα βήματα: Να μετασχηματίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ/EKM σε ένα πιο ενιαίο συνεκτικό σχήμα, με δημοκρατία και συμμετοχή, έτσι ώστε να μπορέσει όλος αυτός ο κόσμος που μας πλησίασε να μετάσχει σε αυτό το εγχείρημα και να υπερβούμε τη δομή των συνιστωσών. Εμείς θα τηρήσουμε με συνέπεια και με σταθερότητα, το συμβόλαιο που υπογράψαμε με 1.650.000 κόσμο.

Το 27% του ΣΥΡΙΖΑ/EKM   ενισχύει εκ των πραγμάτων την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας. Είναι μια κραυγή που λέει «δεν πάει άλλο» με την λιτότητα και την ύφεση. Είναι εντυπωσιακό, ότι η λέξη αναδιαπραγμάτευση μπήκε στο λεξιλόγιο του Σαμαρά μόνο στον προεκλογικό μήνα και εξαφανίστηκε από το πρώτο βράδυ των εκλογών. Την δύναμη μας, το πρόγραμμα μας θα το χρησιμοποιήσουμε από θέση αντιπολίτευσης για να πιέσουμε για θετικές εξελίξεις.  

Είναι λογικό και πρέπει αυτός που βγήκε πρώτος να κάνει γρήγορα κυβέρνηση, χωρίς περιττές καθυστερήσεις. Στις προηγούμενες εκλογές το πρώτο κόμμα είχε κάτω από 19% και ήταν μεγάλη και επίπονη προσπάθεια για να αναζητηθούν κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

Από χθες το βράδυ φάνηκε η διαθεσιμότητα της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να συζητήσουν την συνδιαμόρφωση κυβέρνησης. Αυτή η διαθεσιμότητα πρέπει γρήγορα να μετασχηματιστεί σε ένα κυβερνητικό σχήμα. «Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια». Η κυβέρνηση θα φτιαχτεί με πρώτο λόγο από την ΝΔ και με συμβολή από τις δυνάμεις που χθες δήλωσαν διαθέσιμες.

Ποιος θα είναι πρωθυπουργός δεν μας πέφτει λόγος. Σε κάθε κυβέρνηση πάντως το πρώτο  που μετράει, είναι το πρόγραμμα και η πολιτική που θα ασκήσει.

Οι επιθέσεις λάσπης και συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ/EKM (κουκουλοφόροι, αντάρτικο πόλεων, δραχμή κλπ)  έπεσαν στο κενό και συνιστώ να κοπούν με το μαχαίρι. Ο ΣΥΡΙΖΑ/EKM είναι δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας και θα πάρει πρωτοβουλίες ενός κινήματος ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης πάνω σε προτάσεις αλλά ενός κινήματος αντιβίας.  Γιατί έχουμε τους ναζιστές με ένα περίπου 7%  που έχουν δείξει το πρόσωπό τους. Ας σταματήσουν επιτέλους αυτές οι αντί-ΣΥΡΙΖΑ ανοησίες που έλεγαν διάφοροι ακραίοι εναντίον μας γυρνώντας τη χώρα, πίσω στην εποχή της ΕΡΕ του 1950. Ο ΣΥΡΙΖΑ/EKM ανεβαίνει γιατί ωριμάζει. «Θα τους ρημάξουμε στην νομιμότητα» όπως έλεγε ο Ηλίας Ηλιού.

To Γραφείο Τύπου