Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
26/09/2001

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποτελούμενη από τον Κ. Πουλάκη, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνο για θέματα Αθλητισμού, τον Ι.Συναδινό, επικεφαλής του Αθλητικού τμήματος, τον Α.Τασούλα, μέλος της γραμματείας του Αθλητικού τμήματος και τον Γ.Βεργόπουλο, μέλος της γραμματείας του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Βασίλη Γκαγκάτση, στα γραφεία της Ε.Π.Ο.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της ενημέρωσης που κάνει η ΕΠΟ στα πολιτικά κόμματα για την πρωτοβουλία της να διεκδικήσει τη συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2008 μαζί με την αντίστοιχη ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα του αθλητισμού γενικά και του ποδοσφαίρου ειδικότερα όπου κατατέθηκαν οι απόψεις του ΣΥΝ και συμφωνήθηκε να υπάρξει τακτική επαφή με την ομοσπονδία.

Μετά την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων o Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ δήλωσε ότι:

Ο ΣΥΝ προσεγγίζει με θετικό τρόπο τις πρωτοβουλίες της συνδιοργάνωσης του EURO 2008. Θεωρούμε αναγκαία να έχουμε πλήρη ενημέρωση για τα οργανωτικά και οικονομικά ζητήματα της διοργάνωσης. Είναι κατανοητό ότι αυτήν την πρωτοβουλία, που ξεπερνάει τα στενά αθλητικά πλαίσια, ο Συνασπισμός στην ολοκληρωμένη του τοποθέτηση θα την δει και από την σκοπιά της προσέγγισης των λαών σε θέματα φιλίας-συνεργασίας που βοηθάνε το διάλογο, τη διαδικασία εκδημοκρατισμού της γείτονος χώρας και την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου.

To Γραφείο Τύπου