Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/06/2012

Δήλωση Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την Εξωτ. Πολιτική και Άμυνα σχετικά με τα σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης της αριστερής κυβέρνησης του Έβο Μοράλες στην Βολιβία από ομάδες ένοπλων αστυνομικών

Η ριζοσπαστική αριστερά στη χώρα μας εκφράζει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο την αλληλεγγύη της στον Πρόεδρο Έβο Μοράλες και την αριστερή κυβέρνηση της χώρας αυτής. Εδώ και αρκετό καιρό η κυβέρνηση της Βολιβίας βρίσκεται σε διαδικασίες διάλογου με της ενώσεις των αστυνομικών στη χώρα γύρο από θέματα που αφορούν κυρίως τα μισθολογικά τους δεδομένα. Χθες οκτώ από τους εννέα κυβερνήτες των ομόσπονδων κυβερνήσεων της Βολιβίας προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι ομάδες εξτρεμιστών της αστυνομίας ετοιμάζουν έκτροπα στο πρωτεύουσα εν όψει της προγραμματισμένης πορείας ιθαγενών στην πρωτεύουσα. Χθες εκρηκτική μηχανισμοί εξερράγησαν στο ραδιοφωνικό σταθμό Βολιβία στο Ορούρο, ενώ την τρίτη το βράδυ εξερράγη παρόμοιος μηχανισμός απέναντι από το κοινοβούλιο της χώρας.

Οι ντόπιες δυνάμεις της ολιγαρχίας σε συνεργασία με τον ξένο παράγοντα προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν της δημοκρατίες της Λ.Α. που εδώ και χρόνια μάχονται, αγωνίζονται για την καταπολέμηση της φτώχειας, για τον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών, όπως επίσης για την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση της ηπείρου σε αντί-νεοφιλελεύθερη και αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

Η Ευρωπαϊκή αριστερά, η Ελληνική ριζοσπαστική αριστερά θα πράξουν ότι είναι δυνατόν ώστε η δημοκρατία και η πρόοδος να παραμείνουν αμετάκλητες σταθερές στις πολύπαθες χώρες της Λ.Α. και καραϊβικής.

 

To Γραφείο Τύπου