Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/03/2005

Περιοδεία Αλ.Αλαβάνου στις πλημμυρισμένες περιοχές του νομού Εβρου

Περιοδεία στις πλημμυρισμένες περιοχές του νομού Έβρου πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ περιόδευσε στην περιοχή Λάβαρα του Δήμου Ορφέα, όπου με συνοδεία του Δημάρχου επισκέφτηκε πλημμυρισμένες περιοχές. Κατόπιν, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Διδυμότειχου όπου μετείχαν, επίσης, ο Νομάρχης Έβρου, οι Δήμαρχοι Σουφλίου, Διδυμότειχου, Μεταξάδων, Φερρών, ο Έπαρχος Β. Έβρου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, και άλλοι φορείς της περιοχής. Στη σύσκεψη τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι πρόσφατες πλημμύρες, αλλά και τα πάγια και χρονίζοντα αιτήματα των περιοχών αυτών.

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε συνοπτικά στα εξής :

Στις αποζημιώσεις των αγροτών που «πρέπει να καλύπτουν και το διαφυγών κέρδος»

Στις παρεμβάσεις διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού που πρέπει να γίνουν στην περιοχή. Πιο αναλυτικά, αναφέρθηκε σε φράγματα που είχαν προγραμματιστεί και έπρεπε να είχαν ήδη γίνει στην περιοχή, αλλά που παραμένουν ακόμα στα χαρτιά, και σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι «πρέπει να ξεκινήσει μια Ολυμπιάδα διαχείρισης και αξιοποίησης όλων των υδάτινων πόρων της Ελλάδας, ξεκινώντας από τον Έβρο».

Στην, κατά προτεραιότητα, χρηματοδότηση της περιοχής του Έβρου από το Δ' Κ.Π.Σ., κυρίως για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων

Στην ανάγκη να ενταθεί η τριμερής διακρατική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς συνθήκες αλλά και ο κανονισμός 60/2000 της Ε.Ε. «Χρειάζεται οι προσπάθειες να ενταθούν τώρα, πριν κλίσει η διαδικασία ένταξης της Βουλγαρίας στην Ε.Ε.»

To Γραφείο Τύπου