Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/07/2012

Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝ: Θεατρικό αναλόγιο θα παρουσιάσει η ομάδα «Ανήσυχοι Θεατρίνοι» στο θερινό ΤΡΙΑΝΟΝ, την Τρίτη 10/7, ώρα 21.30.

Θεατρικό αναλόγιο θα παρουσιάσει η ομάδα «Ανήσυχοι Θεατρίνοι»  στο θερινό ΤΡΙΑΝΟΝ, την Τρίτη 10 Ιουλίου, ώρα 21.30

 

Το έργο που θʼ ακουστεί είναι  «Η  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», μονόπρακτη κωμωδία του Βικτωρ Ουγκώ. Θέμα του είναι οι συγκρούσεις και οι ιδέες της μεταεπαναστατικής εποχής στη Γαλλία του 19ου αιώνα, μέσα από ένα κουαρτέτο χαρακτήρων που ανήκουν σε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Στο κείμενο του Ουγκώ βλέπουμε άραγε την ιστορία να επαναλαμβάνεται;  Βιώνουμε παρόμοια κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και σήμερα; Η κρίση που είχε ξεσπάσει το 1866 έχει άραγε ομοιότητες με την σημερινή; Λίγα χρόνια μετά θʼ ακολουθήσουν στη Γαλλία τα αιματηρά γεγονότα με τη δράση της Παρισινής Κομμούνας.

 

Τιμή εισιτηρίου 6 ?  

 

Μετάφραση και σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Παύλος Εμμανουηλίδης, Νατάσσα Κρητικού, Μαρία Μαυροματάκη, ΝιόβηΠεπέ, Βασίλης Χατζηδημητράκης.

Η παράσταση δίνεται για την ενίσχυση του Κινηματοθεάτρου ΤΡΙΑΝΟΝ, ενός από τα λίγα εναπομείναντα σινεφίλ της Αθήνας. Οι χώροι πολιτισμού δεν πρέπει να χαθούν!

(Κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ, Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, τηλ. 2108215469 – Μετρό Βικτώρια).

 

Τμήμα Πολιτισμού