Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/07/2012

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κ. Π. Κουρουμπλή, σχετικά με την ανακρίβεια των δηλώσεων του κ. Γ. Άσμουσεν

Ο κ. Άσμουσεν στο συνέδριο του Economist ανέφερε ότι ο μέσος μισθός στο δημόσιο τομέα στη χώρα μας ανέρχεται στα 3.000 ευρώ. Είναι προφανές ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στερούνται σοβαρότητας και επαγγελματισμού εφόσον προβαίνουν σε τέτοιου μεγέθους ατοπήματα. Επιβάλλουν εκβιαστικά τις καταστροφικές πολιτικές τους, χωρίς να φροντίζουν να ενημερωθούν για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Επί τρεις ημέρες τηρήσαμε στάση αναμονής περιμένοντας ότι η Κυβέρνηση θα τοποθετηθεί με ακριβή τρόπο στα λεγόμενα του κ. Άσμουσεν. Κανένα πρόσωπο, ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχει, δεν έχει το δικαίωμα να μεταδίδει ψευδείς πληροφορίες που διαμορφώνουν αρνητικό κλίμα στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Πολύ περισσότερο, αυτοί που υποτίθεται ότι παρακολουθούν,  υποδεικνύουν και επιβάλλουν πολιτικές επιλογές στη χώρας μας. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι θύμα παρόμοιας παραπληροφόρησης υπήρξε και ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις στις οποίες προέβη μετά τη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ προ δύο ημερών.   

Εάν ο κ. ʽΑσμουσεν  εκ της θέσεως του,  μεταφέρει τέτοιου βεληνεκούς ανακρίβειες και η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται αυτή την προσβολή της παραπληροφόρησης, πως είναι δυνατόν οι Έλληνες να συνεχίσουν να ελπίζουν ότι η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία θα εργαστεί για το συμφέρον της χώρας και του λαού της.

Επιπλέον, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το εν λόγω σημείο της ομιλίας του κ. Άσμουσεν σχετικά με τα παραπάνω, παραλείπεται  μυστηριωδώς στην επίσημη μετάφραση στα ελληνικά που δίδεται στη δημοσιότητα μέσω του ιστότοπου του Economist. Είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό επιχειρείται η απόκρυψη της σκανδαλώδους δήλωσης, γεγονός που παραβιάζει κάθε κανόνα δεοντολογίας.

To Γραφείο Τύπου