Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/07/2012

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στη Β΄ Αθήνας, υπεύθυνου του τομέα Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ΟΕΚ και ΟΕΕ

Η απόφαση της προηγούμενης μνημονιακής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Παπαδήμου για κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας ήταν και παραμένει αντικοινωνική και απάνθρωπη, γιατί έχει στερήσει κοινωνικές πολιτικές (στέγασης, κοινωνικού τουρισμού, πολιτισμού κλπ) από εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, παρότι πλήρωναν για χρόνια τις προβλεπόμενες εισφορές τους. Δημιούργησε επίσης τεράστιες απώλειες εσόδων και προβλήματα ύπαρξης και βιωσιμότητας σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρείχαν αυτές τις υπηρεσίες.

Αυτή η απόφαση ήταν και παραμένει αντεργατική, γιατί μεταφέρθηκαν στον ΟΑΕΔ οι εργαζόμενοι των δύο Οργανισμών σε παντελώς άσχετα με την εκπαίδευση και την εργασιακή εμπειρία τους καθήκοντα.

Η μνημονιακή κυβέρνηση Παπαδήμου κατάργησε τους δύο Οργανισμούς, παρότι δεν επιβάρυναν καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό, μόνο και μόνο για να υφαρπάξει τα περιουσιακά τους στοιχεία για να τα διαθέσει για την αποπληρωμή των τοκογλύφων – πιστωτών της χώρας.

Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση του για στέγαση των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας στα κεντρικά κτίρια του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, γιατί έτσι δημιουργεί τετελεσμένα και ακυρώνει την όποια προοπτική επανασύστασης τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θεωρεί ότι οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας πρέπει να επανασυσταθούν, να αναβαθμιστούν και να ενισχυθούν και από το κράτος στα πλαίσια της τριμερούς χρηματοδότησης και θα πάρουμε στη βουλή συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

 

To Γραφείο Τύπου