Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/07/2012

Ο Ν. Χουντής καταγγέλλει συκοφαντική επίθεση από το ΚΚΕ και το Ριζοσπάστη στο πρόσωπο του και στο ΣΥΡΙΖΑ


Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να εκτοξεύονται απίθανες κατηγορίες για ανύπαρκτα θέματα, να αποκόβονται εσκεμμένα και να γενικεύονται κάποιες τοποθετήσεις μου, να κατασκευάζονται υποτιθέμενες αποκλίσεις μου από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή από τη «δέουσα» πολιτική «συμπεριφορά» όπως την αντιλαμβάνονται ο Ριζοσπάστης και το ΚΚΕ.

Μέχρι σήμερα δεν έχω απαντήσει σε αυτά τα ψεύδη γιατί δεν θεωρώ ότι είναι γόνιμο, κυρίως σε εποχή Μνημονίου και Τρόικας, να ανοίξω μια νέα διαμάχη και κόντρα στο χώρο της Αριστεράς αλλά και γιατί σέβομαι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνυπάρχει για δεκαετίες με το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, ας πούμε υπό την σκέπη του ίδιου «κόμματος», που είναι η ομάδα για μια Ενιαία Ευρωπαϊκή Αριστερά GUE/NGL.

Όμως είναι απαράδεκτο, τις ημέρες που γίνονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που κύρια αιχμή έχουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση έχει αναλάβει το κύριο βάρος να απαντήσει στις πολιτικές εκποίησης της Ελλάδας, ΚΚΕ και Ριζοσπάστης να συκοφαντούν το ΣΥΡΙΖΑ, και να με εμφανίζουν να έχω ψηφίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Γεγονός που ασφαλώς δημιουργεί σύγχυση στον κόσμο για την ειλικρίνεια των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορεί κατά την επίσκεψη στον ΟΣΕ της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ να μοιράζεται Δελτίο Τύπου του ΚΚΕ με τις συκοφαντικές σε βάρος μου και σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορίες. Δεν μπορεί μετά από διαμαρτυρία μας να αποσύρεται (05.07.2012) από την ιστοσελίδα του ΚΚΕ η επίμαχη συκοφαντική φράση, http://www.kke.gr/genikes_parembaseis/parembash_toy_eyroboyleyth_toy_kke_giorgoy_toyssa_sxetika_me_ton_eniaio_eyropaiko_sidhrodromiko_xoro?morf=1

 αλλά την επομένη (06.07.2012) να ξαναεμφανίζεται στο Ριζοσπάστη  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6933904&publDate=2012-07-06%2000:00:00.0

και την μεθεπόμενη να επαναλαμβάνεται η συκοφαντία από βουλευτή του ΚΚΕ, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Δίνω στη δημοσιότητα από τα πρακτικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την «επεξήγηση ψήφου» που κατέθεσα στην έκθεση για τον «Ενιαίο Ευρωπαϊκό Σιδηροδρομικό Χώρο», όπου νομίζω ότι φαίνεται η κατηγορηματική μου αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων. Δίνω επίσης στη δημοσιότητα το link του Ριζοσπάστη με την συκοφαντία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και το link του ΚΚΕ από το οποίο ως «μαγική εικόνα» αφαιρέθηκε η επίμαχη φράση, χωρίς καμία εξήγηση.

Θέλω να πιστεύω ότι αύριο ο Ριζοσπάστης θα φιλοξενήσει τη διαμαρτυρία μου και ότι θα αναγνωρίσει ότι έγινε κάποιο «λάθος». Θα ήταν μια καλή αρχή…»

Ακολουθεί η επεξήγηση ψήφου του Ν.Χουντή:

«Ψήφισα κατά στην έκθεση καθώς διαφωνώ πλήρως με την επιχειρούμενη προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και όλων των πολιτικών ομάδων στο ΕΚ, με εξαίρεση την GUE/NGL, για την ιδιωτικοποίηση των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων. Διαφωνώ κατηγορηματικά με παραμέτρους που δημιουργούν το πλαίσιο για απολύσεις εργαζομένων, για ανάληψη της ευθύνης των ζητημάτων ασφάλειας και συντήρησης των σιδηροδρόμων από ιδιωτικές εταιρείες,

Η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων  και μάλιστα σε κοινή ευρωπαϊκή κατεύθυνση θα στερήσει από τα κράτη μέλη τη δυνατότητα εξορθολογισμού, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των δημοσίων σιδηροδρομικών δικτύων έτσι ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα. Η πλήρης απελευθέρωση των σιδηροδρόμων και μάλιστα υπό την έμμεση καθοδήγηση των ευρωπαϊκών οργάνων δεν εξασφαλίζει με κανένα τρόπο την αναβάθμιση τους. Αντίθετα μέσω του ανταγωνισμού των ιδιωτικών επιχειρήσεων θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι κίνδυνοι για να καταβάλει η ιδία η κοινωνία τελικά το κόστος από ενδεχόμενες δυσλειτουργίες».       

 

To Γραφείο Τύπου