Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
10/10/2001

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου με τον Γιάσερ Αραφάτ

Με τον Γιάσερ Αραφάτ συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Μετά τη συνάντηση ο Νίκος Κωνσταντόπουλος τόνισε:

Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να λυθεί το Παλαιστινιακό, να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή, ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με απομάκρυνση των ισραηλινών στρατευμάτων, με επιστροφή των προσφύγων και απελευθέρωση όλων των κατεχομένων περιοχών. Ο Γιασέρ Αρφάτ με τη στάση του και τη γενναιότητά του επιτελεί ιστορικής σημασίας έργο.

Αυτή η πρωτοφανής διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας πρέπει με πολιτικούς όρους και πολιτικές πρωτοβουλίες να επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητά της, λύνοντας ανοιχτά διεθνή και κοινωνικά προβλήματα που αποτελούν εστίες έντασης και αναταραχής, όπως κατά προτεραιότητα είναι το Μεσανατολικό και η αναγνώριση της Παλαιστίνης.

Η σταθερότητα και η ασφάλεια σε όλον τον κόσμο για τον καινούργιο αιώνα προϋποθέτουν δικαιοσύνη, πολιτική συνεννόηση μεταξύ των λαών, διεθνή συνεργασία μέσα από έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό ΟΗΕ, έτσι ώστε να μην γίνει ο φαύλος κύκλος της τρομοκρατίας και των πολεμικών αντιποίνων εφιάλτης για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η ανάγκη αντιμετώπισης της ανασφάλειας που προκαλούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν πρέπει να οδηγήσει σε ένα κυνήγι, όπου ο καθένας θα πυροβολεί κατά βούληση όποιον θεωρεί ύποπτο, όποιον δεν του αρέσει ή όποιον θέλει να βγάλει από τους λογαριασμούς.

Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι πρώτη πολιτική προϋπόθεση δημοκρατικής συνεννόησης μεταξύ των λαών. Τα τυφλά πολεμικά αντίποινα, η λογική "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας", οδηγεί στην ανακύκλωση της βίας που εκτρέφει φανατισμούς τύπου Μπιν Λάντεν και πολεμικές επιδρομές εναντίον ορατών και αοράτων.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου