Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
11/07/2012

Δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ʽΑ Θεσσαλονίκης Δ. Χαραλαμπίδου σχετικά με τις παράνομες – καταχρηστικές μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ –ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

«Το γεγονός  ότι η μεγάλη πλειοψηφία των 25 απολυμένων από το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης είχαν αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική και πολιτική  δραστηριότητα, συμμετέχοντας ενεργά στη ζωή και τη δράση του σωματείου, σε συνδυασμό με  το γεγονός ότι  για τους περισσότερους από αυτούς δεν είχε υπάρξει καμία επίπληξη από τους προϊστάμενους τους σε ότι αφορά την εκτέλεση της εργασίας τους και ότι ορισμένοι μάλιστα βρίσκονται λίγο καιρό πριν την συνταξιοδότηση, αποδεικνύει καθαρά την σκοπιμότητα πίσω από τις μαζικές απολύσεις των  25 εργαζομένων από το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

Καταγγέλλουμε τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες της εταιρίας που επιτίθεται άμεσα  στην εργασία και καταργεί έμπρακτα το δικαίωμα στη συνδικαλιστική ελευθερία και δράση. Είναι προφανές ότι η εργοδοσία μεθόδευσε την απομάκρυνση των πιο δραστήριων και αγωνιστικά ενεργών εργαζόμενων, στοχεύοντας με την έντονη  τρομοκρατία και τις μαζικές  απολύσεις,  στην καθιέρωση  εργασιακού μεσαίωνα, με άφωνους και πλήρως υποταγμένους στις ορέξεις της εργοδοσίας εργαζόμενους, στο μεγαλύτερο σήμερα έργο που κατασκευάζεται???? στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και δηλώνουμε πως θα βρεθούμε δίπλα σε αυτούς – όπως και σε όλους τους εργαζόμενους – απέναντι στις επιθέσεις αυθαιρεσίας και τρομοκράτησης που οι εργοδότες εξαπολύουν με τις ευλογίες της νέας τρικομματικής κυβέρνησης, συνεχιστή των νεοφιλελεύθερων-μνημονιακών πολιτικών που στοχεύουν στη πλήρη ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και θα υπερασπίσουμε  το δικαίωμα στη πλήρη και σταθερή εργασία και την ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση.»

To Γραφείο Τύπου