Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
15/10/2001

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τον Πρέσβη του Ισραήλ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και τα μέλη της Π.Γ. Νίκος Χουντής, υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και Τάσος Τρίκκας, υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία του κόμματος με τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Νταβιντ Σασόν.

Μετά το τέλος της συνάντησης o Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα σοβαρά και κρίσιμα προβλήματα που βρίσκονται μπροστά σε όλον τον κόσμο κατά τη διάρκεια της ιστορικής περιόδου, όπως είναι η περίοδος την οποία διανύει ο πλανήτης μας.

Εξέφρασα στον κύριο πρέσβη τις θέσεις του ΣΥΝ. Ακουσα τις απόψεις του. Και σ' ένα φιλικό κλίμα διαπιστώσαμε και πού διαφωνούμε και πού έχουμε παράλληλο ή κοινό προβληματισμό.

΄Όπως ξέρετε, ο ΣΥΝ υποστηρίζει την ανάγκη να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή, γιατί η χώρα μας είναι ανάμεσα σε δύο περιοχές οι οποίες αιμορραγούν και αναφλέγονται κατά περίσταση, στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια. Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η σταθερότητα στα Βαλκάνια είναι το στρατηγικό συμφέρον της Ελλάδας. Και ο ΣΥΝ δεν θα πάψει να αγωνίζεται για την ειρήνη.

Τα κόμματα, οι πολιτικοί, οι πολίτες που έχουν τις ρίζες τους και τους ορίζοντές τους στα μεγάλα φιλειρηνικά κινήματα, τα μεγάλα κινήματα εναντίον πολέμου, τα μεγάλα κινήματα υπέρ των δημοκρατικών και κοινωνικών αξιών και δικαιωμάτων δεν θα πάψουν ποτέ να αγωνίζονται για την ειρήνη στον κόσμο.

Για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Πολύς θόρυβος για τα ίδια και τα ίδια στο εσωτερικό της εξουσίας και ελάχιστη έως ανύπαρκτη πολιτική ουσία, μακράν της κοινωνίας. Αυτό νομίζω ότι είναι το γενικό συμπέρασμα. Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έδειξε πόσο μεγάλη είναι η απόσταση μεταξύ της κομματικής σκηνοθεσίας, της κυβερνητικής σκηνοθεσίας και της κοινωνικής πραγματικότητας. Πιστεύω ότι έτσι δεν αναζωογονείται η δημοκρατία, δεν ανανεώνεται το πολιτικό σύστημα της χώρας. Οι σκιαμαχίες ανάμεσα σε διάφορους τιτουλάριους της εξουσίας ή της νομενκλατούρας για θέματα συσχετισμών δεν δίνουν απαντήσεις στα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, τα οποία δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική. Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική εξακολουθούν να βρίσκονται στο δρόμο η κοινωνία, οι πολίτες και τα προβλήματά τους. Σε συνθήκες παγκόσμιας αγοράς και έρπουσας ύφεσης, σε συνθήκες παγκόσμιας ανασφάλειας, σε συνθήκες παγκόσμιας αντιπαράθεσης τρομοκρατίας και πολέμου, σε συνθήκες μεγάλων κοινωνικών ελλειμμάτων και αβεβαιότητας, άλλα είναι εκείνα τα οποία θα έπρεπε να αποτελούν το ενδιαφέρον των πολιτών που ανησυχούν, της κοινωνίας που προβληματίζεται, άλλα είναι εκείνα για τα οποία θα έπρεπε να μιλάνε τα προοδευτικά κόμματα.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου