Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/07/2012

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή ΒʼΑθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου Υπουργείου Εργασίας για τα ποσοστά ανεργίας τον Απρίλιο του 2012

Οι μνημονιακές πολιτικές στέλνουν το λαό και τη νεολαία στον Kαιάδα της ανεργίας

Οι κατεδαφιστικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., της τρόικας και του ΣΕΒ οδηγούν τα ποσοστά ανεργίας σε πρωτοφανή ιστορικά ρεκόρ και τους νέους να είναι πάνω από ένας στους 2 άνεργος. Έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σʼ ένα απέραντο κοινωνικό ερειπιώνα.

Οι βάρβαρες και ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές, που συνεχίζονται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και μετά τις εκλογές, θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και αποσύνθεση την οικονομία για τα επόμενα χρόνια, το λαό και τη νεολαία στον σύγχρονο Καιάδα  της ανεργίας και τη χώρα μας σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κοινωνική ερήμωση και σε ανθρωπιστική καταστροφή, αναγκάζοντας όλο και περισσότερους νέους και νέες να ξενιτευτούν.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι άνεργοι με τους αγώνες τους να ανατρέψουν τις μνημονιακές πολιτικές και να διεκδικήσουν μια άλλη πολιτική αναπτυξιακής ανασυγκρότησης που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη των ανέργων.

To Γραφείο Τύπου