Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/07/2012

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Δυτικής Αθήνας του Συνασπισμού

Η μεθοδική πολιτική κατεδάφισης του δημοσίου συστήματος Υγείας βρίσκει εφαρμογή και στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμοδών). Οι μεθοδεύσεις των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, μέσω μετατάξεων εργαζομένων συνεχίζονται σήμερα με μεγαλύτερη ένταση και ως μόνο - δεδηλωμένο μάλιστα- στόχο έχουν το κλείσιμο του Νοσοκομείου και την fast-track εκποίηση του χώρου.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων που μέσα σε δύσκολες συνθήκες υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και κρατικής αδιαφορίας συνεχίζουν να προσφέρουν τις -κατά το δυνατό- καλύτερες υπηρεσίες Υγείας. Αυτές οι υπηρεσίες είναι πολύτιμες, ιδιαίτερα σε μια περιοχή επιβαρυμένη από τις επιπτώσεις της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας -που δήλωσαν με ηχηρό τρόπο την πρόθεσή τους για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής- να είναι συμπαραστάτες στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Είναι ένας αγώνας για την υπεράσπιση των υπηρεσιών Υγείας της περιοχής μας, για την προληπτική αποτροπή παρόμοιων ενεργειών σε άλλες περιοχές στο κοντινό μέλλον, για την υπεράσπιση της Υγείας συνολικά ως δικαίωμα και πολύτιμο κοινωνικό αγαθό.

Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας του Συνασπισμού