Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
25/10/2001

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία μέσα στα δημόσια νοσοκομεία

Ανακοίνωσητου Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τα ιδιωτικάαπογευματινά ιατρεία μέσα στα δημόσιανοσοκομεία

Από τον χώρο της Υγείας έχουμε την πρώτη απόδειξη της συνέχισης της ίδιας νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής, παρά τα επικοινωνιακά τρυκ και περιτυλίγματα του προχθεσινού ανασχηματισμού.

Η τελευταία υπουργική απόφαση για λειτουργία ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων, εργαστηρίων και χειρουργικών πράξεων μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο με αμοιβή 15.000-50.000 δρχ., που θα καταβάλει μάλιστα ο ασθενής σε κάθε επίσκεψη, εισάγει την "αγορά" στο δημόσιο σύστημα, τις πελατειακές σχέσεις και τα ρουσφέτια, η δε υγεία, από κοινωνικό αγαθό, μετατρέπεται σε εμπόρευμα

Ο ΣΥΝ καλεί την κυβέρνηση να μην προωθήσει τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, γιατί στο όνομα της αναβάθμισης του ΕΣΥ υλοποιούνται μέτρα σαφούς υποβάθμισης και αλλοίωσης του χαρακτήρα του και καλεί τον ελληνικό λαό να αντισταθεί και να αποκρούσει αυτή την ανάλγητη πολιτική.

Πάγια θέση του ΣΥΝ είναι η ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου για τακτικά περιστατικά αλλά με διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις. Η θέση μας αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο. Παρά τα όποια πλεονεκτήματα θα μπορούσαν να εφεύρουν οι ευφάνταστοι εμπνευστές του μέτρου αυτού, οι υγειονομικοί του ΣΥΝ θα αντισταθούν συστηματικά, επίμονα και καθημερινά σ' ένα μέτρο που κατηγοριοποιεί τους ασθενείς και τους λειτουργούς και διαλύει το δημόσιο τομέα υγείας.

Το ζητούμενο είναι η εξυπηρέτηση όλων των αναγκών των πολιτών που ζουν και εργάζονται σ' αυτή τη χώρα έγκαιρα, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και χωρίς επιβάρυνση την ώρα της ανάγκης.

Η απόφαση της κυβέρνησης θα έχει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην υγεία όσο και στην τσέπη του ελληνικού λαού.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου