Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/07/2012

Συνάντηση με το Δ.Σ. των Εργαζομένων στο ΕΛΚΕΘΕ πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μ.Κριτσωτάκης

Συζητήθηκε το σοβαρό ζήτημα της ανάγκης έγκρισης του συνόλου του προϋπολογισμού του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και του επείγοντα χαρακτήρα της έγκρισης αφού η μισθοδοσία με τα σημερινά δεδομένα επαρκεί μόλις μέχρι το Σεπτέμβριο, δηλαδή για τρεις ακόμα μήνες! Επίσης, η ανάγκη αναθεώρησης της περικοπής του προϋπολογισμού του Κέντρου, το ζήτημα των εγκαταστάσεων του ΕΛΚΕΘΕ στο Ελληνικό καθώς και η υπαγωγή της ΓΓΕΤ στο Υπουργείο Ανάπτυξης, γεγονός που δείχνει και το ρόλο που επιφυλάσσεται στα ερευνητικά κέντρα από την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά: ρόλος που διέπεται από νεοφιλελεύθερη αντίληψη και που δεν συνδέει την Έρευνα με την Παιδεία.

Επίσης, ο Μιχ. Κριτσωτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Ξενοδόχων, του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών και κατοίκων και κινημάτων της περιοχής των Μαλλίων και τον πρόεδρο του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσουν το σοβαρό ζήτημα της συνολικής υποβάθμισης της περιοχής αλλά και το θέμα των αδειών και της κυκλοφορίας των τετράτροχων μοτοποδηλάτων («γουρούνες») που έχει πια αναδειχθεί σε τεράστιο πρόβλημα με πολύ σοβαρές συνέπειες.

Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης τόνισε την ανάγκη για ένα νέο αναπτυξιακό προσανατολισμό και μια διαφορετική εναλλακτική πρόταση για ήπια τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον ενώ δεσμεύτηκε για κάθε είδους παρέμβαση μέσα και έξω από τη Βουλή και για παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο σε ό,τι αφορά στους κανόνες κυκλοφορίας και ενοικίασης των τετράτροχων μοτοποδηλάτων.

Αύριο Τρίτη 17 Ιουνίου, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μετά από αίτημά τους, θα συναντηθούν με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και αργότερα θα παρευρεθούν στο ΔΣ του Δήμου Χερσονήσου στο οποίο πρόκειται να συζητηθεί και το θέμα των αδειών και της κυκλοφορίας των τετράτροχων μοτοποδηλάτων («γουρούνες»).

To Γραφείο Τύπου