Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/07/2012

Ο αριθμός των κάθε είδους απασχολουμένων στο Δημόσιο σήμερα, πλην των μετακλητών υπαλλήλων - Ερώτηση του Α.Μητρόπουλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Σύμφωνα με επανειλημμένες διαβεβαιώσεις σας προς τους αρμόδιους φορείς, δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, παρά τα προβλεπόμενα στο Μνημόνιο 2 (ν.4046/2012) και το συνοδευτικό μεσοπρόθεσμο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προς τούτο για τα έτη της δημοσιονομικής προσαρμογής 2012-2015.

Επειδή η κυρίαρχη αυτή αντίφαση μεταξύ των ψηφισθέντων από τη Βουλή και των δηλώσεών σας, καθώς και η φημολογία για περαιτέρω μείωση των συντάξεων και περικοπών του εφάπαξ, έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο κύμα φυγής δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο θα κορυφωθεί στο τέλος του έτους λόγω και της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης (ν. 3029/2002).

Παρακαλώ να μας ενημερώσετε:

Ποιος είναι σήμερα ο πραγματικός αριθμός των κάθε είδους απασχολουμένων στο Δημόσιο, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (δημοσίου/ιδιωτικού δικαίου, αόριστης ή ορισμένης χρονικής διάρκειας ή έργου), πλην των μετακλητών υπαλλήλων.

Ο ερωτών βουλευτής

Αλέξης Π. Μητρόπουλος